Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Două noi mutații ale Covid, descoperite în Marea Britanie

CORONAVIRUS | Două noi mutații ale Covid, descoperite în Marea Britanie

Un articol de: Irina Mina - 09 Feb 2021, 20:55
CORONAVIRUS | Două noi mutații ale Covid, descoperite în Marea Britanie Externe

Două noi variante auto-cultivate ale Covid-19 au fost identificate în Marea Britanie, ambele conținând o mutație găsită pe tulpinile braziliene și sud-africane.

Una dintre noile variante, identificată pentru prima dată în Bristol, a fost desemnată „Varianta de îngrijorare”, de către Grupul consultativ pentru amenințări cu virusul respirator nou și emergent (NERVTAG).

Cealaltă, identificată pentru prima dată în Liverpool, a fost desemnată de grup drept „Variantă sub investigație”.

76 de cazuri ale celor două tulpini noi au fost găsite până în prezent în Marea Britanie, deși Public Health England are un "grad ridicat de încredere că vaccinurile vor funcționa împotriva variantelor", inclusiv varianta Bristol.

Din varianta Kent, există acum 51.550 de cazuri, cu încă 8.116 de la actualizarea anterioară, scrie itv.com.

Există cel puțin 170 de cazuri ale variantei sud-africane în Marea Britanie, inclusiv 18 care nu sunt legate de călătorii, cu o creștere de 19 de la ultima actualizare.

Dr. Susan Hopkins, de la Public Health England, a declarat: „Până în prezent am identificat 170 de cazuri și 18 dintre acestea sunt deconectate de călătorie, ceea ce înseamnă că nici ei nu au călătorit singuri în străinătate, nici un contact direct cu o persoană care a călătorit”.

În varianta braziliană, până acum au fost identificate 24 de cazuri.

Studiu: Varianta britanică se răspândeşte rapid în SUA

 Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

O variantă mai contagioasă a coronavirusului găsită pentru prima dată în Marea Britanie se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii (SUA), dublându-se aproximativ la fiecare 10 zile, potrivit unui nou studiu .

Analizând jumătate de milion de teste coronavirus și sute de genome, o echipă de cercetători a prezis că într-o lună această variantă ar putea deveni predominantă în Statele Unite, aducând potențial un număr mare de cazuri noi și un risc crescut de deces.

Noua cercetare oferă prima privire la nivel național asupra istoriei variantei, cunoscută sub numele de B.1.1.7 , de când a ajuns în Statele Unite la sfârșitul anului 2020. Luna trecută, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au avertizat că B.1.1. 7 ar putea deveni predominant până în martie dacă s-ar comporta așa cum a făcut-o în Marea Britanie. Noul studiu confirmă acea cale proiectată.

„Nimic din această lucrare nu este surprinzător, dar oamenii trebuie să o vadă”, a spus Kristian Andersen, co-autor al studiului și virolog la Scripps Research Institute din La Jolla, California. „Probabil ar trebui să ne pregătim pentru ca acesta să fie descendență predominantă în majoritatea locurilor din Statele Unite până în martie ”.

Echipa Dr. Andersen a estimat că rata de transmitere a B.1.1.7 în Statele Unite este cu 30% până la 40% mai mare decât cea a variantelor mai frecvente, deși aceste cifre pot crește pe măsură ce apar mai multe date, a spus el. Varianta a fost deja implicată în creșteri în alte țări, inclusiv Irlanda, Portugalia și Iordania.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   coronavirus