Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Elevii din Spania cu vârste de peste 6 ani, obligați să poarte masca permanent

CORONAVIRUS | Elevii din Spania cu vârste de peste 6 ani, obligați să poarte masca permanent

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Aug 2020, 19:52
CORONAVIRUS | Elevii din Spania cu vârste de peste 6 ani, obligați să poarte masca permanent Foto: Pixabay Externe

Guvernul central spaniol a anunțat că toți elevii cu vârste de peste 6 ani vor trebui să poarte permanent masca de protecție cât sunt în unitățile de învățământ. Acesta dorește să redeschidă școlile chiar și în actualul context, în care Spania înregistrează cea mai îngrijorătoare evoluție a epidemiei de coronavirus din Uniunea Europeană. După săptămâni bune în care numărul infectărilor a tot scăzut, acum situația e gravă. Atât de gravă încât, marți, președintele Guvernului central, Pedro Sanchez, a anunțat că va pune forțe armate la dispoziţia regiunilor autonome, care au competenţe în materie de sănătate, pentru a gestiona mai bine această criză.

 

Măsuri drastice anti-COVID-19 în Spania. Masca, obligatorie pentru elevii de peste 6 ani

 

Responsabilii spanioli în Educație au avut, joi, o întrunire pentru stabilirea unui cadru omogen în care să se desfășoare orele în întreaga țară. La final, Isabel Celaá, ministrul spaniol al Educației, a declarat că toți elevii cu vârste de peste 6 ani vor trebui să poarte masca permanent, atât timp cât se află în unitățile de învățământ.

„Folosirea măştii va fi obligatorie ca regulă generală, începând cu vârsta de 6 ani, indiferent de păstrarea distanţei'', a susținut Celaá, citată de AFP.

Elevii vor trebui să păstreze între ei o distanță de 1,5 metri. Cei mici se vor putea juca împreună, fără a respecta distanțarea, dar numai cu colegii de clasă, astfel încât, în caz de infectare, anchetele epidemiologice să fie făcute mai ușor. De asemenea, școlarii vor trebui să se spele pe mâini de cel puţin cinci ori pe zi, dimineaţa le va fi luată temperatura şi clasele vor fi aerisite des.

Reuniunea a avut loc pe fondul criticilor că nu există o coordonare între cele 17 regiuni autonome ale Spaniei privind deschiderea noului școlar. Decizia regiunii Cantabria de a impune masca de protecție pentru toate persoanele de peste 3 ani s-a lăsat cu sprâncene ridicate. 

 

Evoluție îngrijorătoare a epidemiei de coronavirus în Spania

 

La fel ca în România, și școlile din Spania tot în martie au fost închise și, la fel ca în România, dar nu numai, și părinții spanioli sunt tot mai îngrijorați cu privire la modul în care se vor desfășura orele, în contextul crizei COVID-19. Unii părinți refuză să-și trimită copiii la școală.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

În ultimele săptămâni, România înregistrează o evoluție îngrijorătoare a epidemiei, joi raportându-se chiar un record de 1.504 infectări. Dar în Spania lucrurile stau chiar mai rău.

În ultimele 14 zile, Spania a înregistrat 190 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, cea mai înaltă rată de contagiune din Uniunea Europeană. De la izbucnirea epidemiei, peste 29.000 de oameni au murit în această țară, în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Marți, premierul Pedro Sanchez a anunțat că va pune forțe armate la dispoziţia regiunilor autonome, care au competenţe în materie de sănătate, pentru a gestiona mai bine evoluția epidemiei de coronavirus. 2.000 de militari vor fi desfășurați în acest scop.

Sanchez a catalogat drept „preocupantă” evoluția epidemiei în țara sa, dar i-a îndemnat pe spanioli să nu se lase paralizați de frică, ci să lupte împreună pentru a depăși această cumpănă.