Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Explozie de cazuri în Anvers, al doilea oraș ca mărime din Belgia. Autoritățile au instalat un sat de testare

CORONAVIRUS | Explozie de cazuri în Anvers, al doilea oraș ca mărime din Belgia. Autoritățile au instalat un sat de testare

Un articol de: Andrei Ștefan - 07 Aug 2020, 21:40
CORONAVIRUS | Explozie de cazuri în Anvers, al doilea oraș ca mărime din Belgia. Autoritățile au instalat un sat de testare Sursa foto: Hepta Externe

Anvers, al doilea oraș ca mărime al Belgiei, se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19, iar medicii nu mai fac față numărului mare de infectări.

„Situaţia în Anvers a fost foarte grea şi linia întâi a cedat. Medicii generalişti au lansat un strigăt de disperare, au cerut ajutor. Nu ne mai descurcăm!”, a declarat Dr. Jan Stroobants, şeful Departamentului Urgenţe ZNA Middelheim.

Ca și în alte țări, vina este aruncată asupra tinerilor, care după ridicarea restricțiilor din primăvară au luat cu asalt terasele și locurile publice.

În acest sens, autoritățile locale au instalat un sat de testare de dimensiunea a șase stadioane de fotbal. Satul are o capacitate medie de 600 de teste pe zi, care pot fi multiplicate până la 4000, în caz de nevoie. Accesul se face cu programare pentru asimptomatici, care primesc rezultatul în 48 de ore.

Belgia este una dintre țările grav afectate de criza coronavirusului, cu peste 70.000 de cazuri de infectări și 9861 de decese.

 

Belgia dispune carantină și test COVID-19, pentru călătorii veniți din mai multe județe ale României

 

La începutul lunii, autoritățile belgiene au înscris în zona roșie mai multe județe din România.

Mai exact, persoanele care vin în regat din aceste regiuni ale țării noastre sunt obligate, începând cu 1 august, să intre în carantină și să efectueze un test pentru COVID-19. Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

Mai mult decât atât, călătoriile non-esențiale efectuate dinspre Belgia spre aceleași regiuni din România nu sunt autorizate, anunță Ambasada română la Bruxelles.

Județele incluse pe lista roșie de autoritățile din Belgia sunt Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

Celelalte zone ale României rămân în zona portocalie, potrivit diplomației române, care a reamintit că, din 1 august, toate persoanele care intră în Belgia sunt obligate să completeze, înainte cu 48 de ore de sosire, un formular online.

„În data de 1 august 2020, autoritățile belgiene au modificat condițiile de călătorie, după cum urmează:

• Călătoria din România în Belgia: începând cu 1 august, sunt incluse în zona roșie următoarele zone din România:

Centru (județele: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);

Sud-Est (județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);

Sud-Muntenia (județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);

Sud-Vest Oltenia (județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

Persoanele care vin în Belgia dintr-una din aceste regiuni sunt obligate să intre în carantină și să efectueze un test COVID-19.

• Călătoria din Belgia în România – nu sunt autorizate călătoriile neesențiale din Belgia către regiunile menționate din România.

Celelalte zone ale României, nemenționate mai sus, rămân în zona portocalie”, se arată într-un comunicat.

 

Măsuri drastice în Belgia pentru limitarea epidemiei de COVID-19

 

Autoritățile îi obligă pe belgieni să poarte mască de protecție atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise.

Purtatul măștii de protecție în spații deschise, în locuri aglomerate, este deja obligatoriu, însă autoritățile anunță completarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 cu unele considerate mai drastice.

Belgia a tratat încă de la începutul crizei epidemice cu seriozitate situația dată. Autoritățile au adoptat măsuri greu de suportat de către cetățenii din Belgia, însă chiar și așa, se pare că țara nu reușește să țină sub control virusul.

„Datele epidemiologice sunt preocupante şi suntem foarte îngrijoraţi”, a declarat prim-ministrul Sophie Wilmes într-o conferinţă de presă.

Citeşte mai multe despre:   Belgia