Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Franța a înregistrat un nou record negativ: Peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore

CORONAVIRUS | Franța a înregistrat un nou record negativ: Peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore

Un articol de: Irina Mina - 18 Sep 2020, 23:10
CORONAVIRUS | Franța a înregistrat un nou record negativ: Peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore Externe

Epidemia de coronavirus a atins un nou record nevativ în Franța. Țara a înregistrat 13.215 cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de teste pozitive anunțate până în prezent.

Totodată, 123 de persoane au murit din cauza SARS-Cov-2, în spitale,  în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de decese din 19 mai. De la începutul epidemiei, în Franța au fost înregistrate cel puțin 31.249 de pierderi omenești legate de Covid, dintre care 20.689 în spitale.

Aproximativ 3.626 de pacienți Covid au fost spitalizați în ultimele șapte zile, sau cu 403 mai mulți decât cifrele anunțate cu o zi înainte, inclusiv 571 în terapie intensivă, a declarat serviciul public de sănătate.

Pe de altă parte, rata de pozitivitate, respectiv proporția numărului de persoane pozitive comparativ cu numărul total de persoane testate, a rămas stabilă la 5,4%, scrie Le Figaro.

Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, testat pozitiv

Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a anunțat, pe contul său de Twitter, că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

„Am fost testat pozitiv pentru COVID-19 în această seară. M-am izolat imediat la mine acasă, în conformitate cu reglementările de sănătate emise de guvern. Nu am simptome. Voi sta în izolare timp de 7 zile. Îmi exercit funcțiile în continuare ”, a scris pe rețeaua de socializare ministrul.

Primăria din Marsilia denunță „lipsa resurselor” pentru spitalele sale

Primăria din Marsilia l-a acuzat vineri pe ministrul Sănătății că a făcut ca acest oraș „să joace în continuare rolul rău” în criza sănătății, acuzând guvernul de „lipsa resurselor” pentru spitalele din orașul Marsilia. „Marsilia nu este nici un țap ispășitor”, a explodat Benoît Payan, prim-adjunct și primar în funcție.

„Ministrul dumneavoastră al Sănătății joacă încă un rol greșit la Marsilia în actuala criză a sănătății, concentrând atenția mass-media asupra situației din orașul nostru”, a lamentat Benoît Payan, adresându-se guvernului într-o declarație. Joi, ministrul Sănătății, Olivier Véran, a avertizat că „măsuri și mai puternice” , precum „închiderea barurilor” sau „interzicerea adunărilor publice” ar putea viza Marsilia și Guadelupa „dacă situația de sănătate nu se va îmbunătăți ”.

„Marsilia se află în fruntea acțiunilor preventive împotriva Covid-19 și compensează în mare măsură lipsa resurselor alocate de guvernul dumneavoastră pentru implementarea măsurilor pe care le impune orașului nostru”, a scris Benoît Payan. „De la primul val al Covid-19, am cerut statului să investească un miliard de euro pentru AP-HM (Asistență publică la spitalele din Marsilia)”, își amintește socialistul ales.A rămas fără cuvinte. Soţul i-a cerut DIVORȚUL după ce nevasta i-a trimis POZA ASTA pe Whatsapp! Semnul că-l ÎNȘELA era în faţa ochilor

Adunări statice de peste 10 persoane interzise în Toulouse în parcuri și grădini

„Adunările statice de peste 10 persoane în parcuri, grădini și în apropierea cheilor sunt interzise în întregul departament” , a anunțat vineri la Haute-Garonne, prefectul Etienne Guyo.

Purtarea unei măști va fi obligatorie și pentru o lună suplimentară. De asemenea, va fi obligatorie pe un perimetru de 30 de metri în jurul unităților culturale, cluburilor sportive, gărilor și aeroporturilor.

„Pragul de alertă de 50 (cazuri la 100.000) a fost depășit în jurul datei de 22 august și acum se ridică la 147,8. La Toulouse, cifra este mult mai mare, 225,7, iar aceste cifre sunt în general mai mari decât media națională ” , a mai indicat prefectul.

Festivalul de carte anulat de la Nisa

O altă lovitură grea pentru evenimentele importante și activitățile culturale de pe Coasta de Azur. Amploarea evenimentelor majore a fost redusă la 1.000 de persoane. Festivalul de carte Mouans-Sartoux, un loc prin excelență pentru schimburi și dezbateri sociale, a fost astfel obligat să anuleze cea de-a 33-a ediție care avea loc pe 1, 2 și 3 octombrie.

Adunări private de peste 10 persoane nerecomandate în Ile-de-France

Întrunirile private de peste zece persoane trebuie evitate în regiunea Parisului, în timp ce epidemia Covid-19 pare să se înrăutățească, avertizează autoritățile vineri.

„ Un număr semnificativ de focare epidemice își au originea în familie sau prietenii. Prin urmare, revine tuturor să își protejeze pe cei dragi reconsiderând organizarea de adunări private, de îndată ce vor include mai mult de zece participanți ”, subliniază, într-un comunicat de presă comun, Agenția Regională de Sănătate (ARS) din Île-de-France, prefectura regională și prefectura poliției din Paris.

„ Această recomandare puternică se aplică și adunărilor festive sau conviviale de pe drumurile publice, care trebuie evitate sau declarate la prefectură dacă depășesc mai mult de zece participanți ”, continuă ei.

Citeşte mai multe despre:   Franta,   coronavirus,   record de infectari