Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS| Franţa impune noi restricţii împotriva noului COVID-19 după ce a înregistrat peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore: „Situaţia continuă să se degradeze"

CORONAVIRUS| Franţa impune noi restricţii împotriva noului COVID-19 după ce a înregistrat peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore: „Situaţia continuă să se degradeze"

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 24 Sep 2020, 09:48
CORONAVIRUS| Franţa impune noi restricţii împotriva noului COVID-19 după ce a înregistrat peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore: „Situaţia continuă să se degradeze" Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Externe

Franţa a anunţat miercuri impunerea unor noi restricţii împotriva progresului infectărilor cu noul coronavirus după ce a înregistrat peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore.

Guvernul francez a anunţat miercuri intrarea în vigoare a noi măsuri împoriva COVID-19, în special închiderea restaurantelor şi pub-urilor în Marsilia şi trecerea la “stare sporită de alertă” în 11 metropole, inclusiv în Paris, potritvit AFP.

Ministrul francez al sănătăţii Oliver Veran, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că metropola Aix-Marsilia şi Guadelupa, în Caraibe sunt în zona de “alertă maximă”, impunând închiderea totală a restaurantelor şi pub-urilor.

"Situaţia continuă să se degradeze la nivel general", a avertizat Olivier Véran.

Potrivit ultimelor date transmise de către autorităţile sanitare francize, numărul cazurilor a crescut în comparaţie cu cele 10.008 cazuri înregistrate marţi, dar fără să atingă recordul de sâmbătă (13.498 de cazuri pozitive).

Pe de altă parte, alte 11 metropole, printre care care Parisul, au fost plasate în "stare de alertă sporită", ceea ce prevede închiderea barurilor la orele 22.00, precum şi limitarea adunărilor publice la 1.000 de persoane, faţă de 5.000 în prezent.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.459 de decese cauzate COVID-19, cu 43 mai mult decât cu o zi înainte, dintre care 20.888 în mediul medical.
 

Citeşte mai multe despre:   Franta,   coronavirus