Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Franţa relaxează măsurile de restricţie după ce numărul de îmbolnăviri cauzate de Covid-19 a scăzut

CORONAVIRUS | Franţa relaxează măsurile de restricţie după ce numărul de îmbolnăviri cauzate de Covid-19 a scăzut

Un articol de: Catinca Giosanu - 28 Noi 2020, 21:03
CORONAVIRUS |  Franţa relaxează măsurile de restricţie după ce numărul de îmbolnăviri cauzate de Covid-19 a scăzut Sursa Foto: Hepta.ro Externe

Guvernul francez a hotărât în cursul zilei de sâmbătă să relaxeze măsurile de restricţie impuse în contextul pandemiei de noul coronavirus, după un reflux al contaminărilor, transmite dpa.

 

 

Franța va deschide magazinele neesențiale 

 

 

Astfel, francezii le permit acum celor care dețin magazine de produse neesenţiale să le redeschidă, iar oamenilor le este permis să iasă din locuinţe timp de până la trei ore pentru a face sport şi a-şi petrece timpul liber.

Decizia a fost luată după ce Franța a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de infecții cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. După aproximativ o lună de carantină strictă, numărul de contaminări zilnice a scăzut până la 12.450, de la peste 60.000 de cazuri câte se înregistrau la începutul lui noiembrie în Franţa.

În ultimele săptămâni, întreprinzătorii francezi din domeniul comerţului au cerut ca toate magazinele să fie redeschise, pentru a nu intra în colaps.

Franța se numără printre ţările care au impus măsuri foarte dure pentru a stopa răspândirea virusului care a făcut peste un milion de victime la nivel mondial. Astfel, țara a ajuns să aibă una dintre cele mai importante scăderi a infectărilor din Europa. A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Cetățenii francezi vor putea ieşi acum la o distanţă de până la 20 de km de locuinţe, pentru exerciţii fizice, timp de până la trei ore pe zi. Înainte de această relaxare, ei puteau ieşi din casă doar pentru o oră şi numai pe o rază de maxim 1 km de domiciliu.

Cu toate acestea, restaurantele, barurile şi spaţiile de evenimente rămân deocamdată închise. Pe de altă parte, ministrul francez al economiei Bruno Le Maire a anunţat sâmbătă prelungirea ajutoarelor de stat pentru industria ospitalităţii.

 

 

Izolare națională în Franța

 

 

Luna trecută, Președintele Republici Franceze a decis să fie luate măsuri pentru a reduce contactele și deplasările pe întreg teritoriu francez, instituind măsura de izolare generală a populației începând cu 30 octombrie până la 1 decembrie.

Astfel, au fost interzise deplasările, cu următoarele excepții (prezentarea justificativului de deplasare este obligatorie):

  • deplasările de la domiciliu la locul de muncă sau la universitate (sau orie altă instituție de învățământ superior) pentru studenți, sau în centrele de formare pentru adulți și deplasările profesionale care nu pot fi amânate ;
  • deplasările pentru a face achiziții necesare activității profesionale, cumpărături de primă necesitate în locurile autorizate și livrările la domiciliu ;
  • consultații și îngrijiri care nu pot fi asigurate la distanță și nu pot fi amânate, procurarea medicamentelor ;
  • deplasările pentru un motiv familial imperios (asistență pentru persoanele vulnerabile sau îngrijire copii);
  • deplasările persoanelor cu dizabilități și însoțitorii lor ;
  • deplasări scurte, legate de activitatea fizică individuală, cu excepția grupurilor sportive colective și la suficientă distanță de alte persoane, sau la o plimbare doar cu persoanele cu care locuiți, sau pentru îngrijirea animalelor de companie;
  • convocări judiciare sau administrative și vizite stabilite la instituțiile srviciilor publice;
  • participarea la misiuni de ordin general la solicitarea autorității administrative.
Citeşte mai multe despre:   masuri de relaxare,   restrictii anti-COVID-19,   Franta