CORONAVIRUS | Germania a interzis focurile de artificii de Revelion pentru a proteja spitalele

CORONAVIRUS | Germania a interzis focurile de artificii de Revelion pentru a proteja spitalele
FOTO: Pixabay.com

Germnilor li s-au interzis focurile de artificii pentru noaptea de Revelion de anul acesta, singurul moment al anului în care erau permise, pentru a se evita situația în care mai mulți oameni se rănesc și au nevoie de îngrijiri medicale în spitalele deja aglomerate de pacienții bolnavi de noul coronavirus.

În contextul pandemiei de SARS-CoV-2, Germania a interzis focurile de artificii de Revelion

Se așteaptă ca liderii politici să anunțe miercuri că vânzarea focurilor de artificii, care sunt de obicei vândute în cele trei zile premergătoare Revelionului va fi interzisă pentru prima dată din cauza temerilor de spitale copleșitoare care luptă împotriva pandemiei de Covid-19.

Aproximativ 200 de milioane de euro (178 milioane de lire sterline) sunt cheltuiți de obicei pentru pirotehnică, care este detonată peste tot de la balcoane private până la parcuri publice între orele 18:00 din 31 decembrie și 7:00 din 1 ianuarie, dar tradiția duce, de asemenea , la un număr mare de răniți și un număr semnificativ de persoanele care au nevoie de o intervenție chirurgicală, scrie The Guardian.

Cu spitalele deja aglomerate din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, inclusiv un număr din ce în ce mai mare de pacienți care au nevoie de terapie intensivă, parlamentarii și medicii au spus că nu ar fi responsabil să permită pur și simplu sărbătorile normale să continue.

Germania se pregătește să înceapă de luna viitoare vaccinarea populației împotriva COVID-19

Amintim că Germania este gata să dea startul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, după recentele succese anunțate de companii în războiul împotriva pandemiei.

Guvernul de la Berlin ar putea autoriza vaccinarea împotriva covid-19 încă de luna viitoare, declară ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn pentru grupul de presă RedaktionsNetzwerk Deutschland.

”Există motive de optimism cu privire la aprobarea unui vaccin în Europa anul acesta”, a declarat luni, în acest interviu, ministrul. ”Iar noi putem începe vaccinarea imediat”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe