Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Germania: Câinii din armată, antrenaţi pentru a detecta persoanele testate pozitiv

CORONAVIRUS | Germania: Câinii din armată, antrenaţi pentru a detecta persoanele testate pozitiv

Un articol de: Ramona Zaharia - 06 Iul 2020, 18:32
CORONAVIRUS | Germania: Câinii din armată, antrenaţi pentru a detecta persoanele testate pozitiv Externe

Armata germană, în cooperare cu Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra, lucrează la antrenarea diferitelor rase de câini pentru a detecta persoanele testate pozitiv pentru pandemia de coronavirus.

 

Câinii din armata germană sunt antrenaţi pentru a detecta persoanele testate pozitiv cu Covid-19

 

Câinii militari de tip sniffer sunt antrenați în Germania pentru a detecta coronavirusul în saliva umană de către Bundeswehr și de Fundația Universității de Medicină Veterinară din Hanovra (TiHo). Un grup de 10 câini , inclusiv Ciobănesc alsacian, Cocker spaniel şi Retriever, sunt instruiți de unitatea militară de instruire a animalelor de lângă Ulmen, scrie iamexpat.de.

Câinii sunt antrenați să descopere coronavirusul folosind probe de salivă de la persoane infectate. Pentru siguranța animalelor, eșantioanele de antrenament utilizate pentru antrenarea câinilor au fost inofensive din punct de vedere chimic.

Câinii Sniffer pot detecta medicamente și explozibili prin compoziția lor moleculară, precum și să poată mirosi diverse tipuri de cancer, dar și hipoglicemia diabetului. Abilitățile lor spectaculoase sunt ceea ce i-a determinat pe oamenii de știință să cerceteze capacitatea câinilor de a detecta coronavirusul.

 

Detectarea SARS-CoV-2 de către câini, o rata de succes de aproximativ 80%

 

Până în prezent, câinii au o rată de succes de aproximativ 80 la sută. Cu toate acestea, este încă de stabilit dacă rezultatele vor avea la fel de mult succes cu probele de coronavirus active.A ajuns la mare, s-a autoizolat pe o plajă sălbatică, dar bărbaţii o urmăreau. Într-o criză de nervi, şi-a dat jos costumul de baie

"Acest lucru trebuie să aibă loc în condiții complet diferite, până la urmă, trebuie să fim siguri că nimeni nu se poate infecta cu probe extrem de infecțioase", a spus Paula Jendrny, studentă la doctorat TiHo.

Școala militară de pregătire a câinilor a spus că, dacă este posibil să antreneze un câine de serviciu pentru a detecta virusul, atunci „va trebui să existe o discuție în care zonele civile și militare acești câini trebuie să își facă treaba”.

 

Mai multe focare de coronavirus în Germania

 

Mai multe focare de Covid-19 au fost detectate în ultima perioadă în Germania, unul dintre acestea fiind la un abator în care lucrează și români.

Mai precis, într-un abator, la care lucrează peste 1.500 de oameni, au fost depistate mai multe cazuri de SARS-CoV-2. Este vorba despre o afacere din Essen, în districtul Cloppenburg. Acolo erau testați pozitiv, la sfârșitul lunii iunie, trei angajați și încă o a patra persoană care încă nu începuse lucrul efectiv.

Tot până la 24 iunie, alți 35 de angajați ai unui abator de curci din Geestland, districtul Oldenburg, au fost confirmați cu SARS-CoV-2.

Un alt abator din Germania a devenit cel mai mare focar de COVID-19 din Europa. Peste 1.300 de angajați de acolo au fost confirmați cu SARS-CoV-2, mai bine de jumătate dintre ei fiind muncitori români.

 

Expertul german Tobias Welte, declarații despre valul doi de Covid-19

 

Profesorul de medicină pulmonară și membru al grupului de lucru COVID-19 din Germania, dr. Tobias Welte, a declarat că în toamnă vom asista la o recrudescenţă a pandemiei.

“Ceea ce putem învăța din aceste tipuri de focare este că virusul este încă acolo. Este prezent și contagios. Deci, dacă dați o șansă virusului, va exista o infecție. Acum este vară, dar dacă, de exemplu, aerul rece joacă un rol, este foarte probabil să vedem un al doilea val în toamnă sau iarnă”, a spus dr. Tobias Welte.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   coronavirus,   Covid-19