Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Germania elimină testele gratuite pentru toți călătorii

CORONAVIRUS | Germania elimină testele gratuite pentru toți călătorii

Un articol de: Irina Mina - 26 Aug 2020, 15:02
CORONAVIRUS | Germania elimină testele gratuite pentru toți călătorii Foto: Hepta Externe

Germania vrea să elimine testele obligatorii de coronavirus gratuite pentru călătorii care se vin în stat, a declarat miercuri ministrul său pentru sănătate, motivând constrângerile de capacitate la laboratoare. Testele au fost introduse la începutul acestei luni pentru a opri o creștere a noilor cazuri

 

Germania elimină testele Covid-19 gratuite, dar auto-carantina este obligatorie

 

Testele gratuite au fost introduse în prima săptămână a lunii august, după ce noile cazuri de coronavirus au încălcat pragul de 1.000 de persoane pentru prima dată din mai, alimentând temerile revenirii la blocajele dureroase.

Testele au fost criticate de unii profesioniști din domeniul sănătății ca fiind ineficiente, deoarece unii turiști care s-au testat negativ pe aeroporturi au produs rezultate pozitive câteva zile mai târziu. Există, de asemenea, deficiențe de personal și echipament.

Cu toate acestea, va rămâne o regulă care impune călătorilor care se întorc din zonele pe care Germania le consideră roșii auto-carantină timp de 14 zile. Carantina poate fi ridicată la cinci zile de la sosirea cel mai devreme, cu un rezultat negativ al testului.

Testele obligatorii pentru acești călători vor rămâne, scrie Reuters.

Spahn a spus, totuși, că, în cazul în care testele obligatorii vor fi anulate, autoritățile locale vor trebui să intensifice monitorizarea.

”Acesta nu este un motiv, ci este un ordin guvernamental", a spus Spahn. „Într-o perioadă în care numărul de noi infecții în Germania este scăzut, este important să se prevină răspândirea virusului în țară prin călătorii care se întorc”.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Multe detalii încă trebuie finalizate, cum ar fi dacă testele pentru repatriați din regiunile de risc ar trebui să rămână gratuite și când noile reguli ar trebui să intre în vigoare.

Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase a declarat că 42% din cazurile noi recente au avut loc probabil peste hotare. Acesta a raportat miercuri puțin sub 1.600 de noi infecții, ceea ce a adus totalul Germaniei la 236.429, inclusiv 9.280 de decese.

Ministerul de Externe își extinde avertismentul de călătorie pentru țările din afara Europei până pe 14 septembrie, din cauza preocupărilor continue cu privire la coronavirus, a declarat o sursă guvernamentală.

 

Germania a inclus și zone din România pe lista de risc în privința Covid-19

 

Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe a informat că, alături de municipiul București, 15 județe din România se află pe lista “zonelor de risc” a Germaniei. Este vorba despre Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Astfel, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form.

"Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile", a transmis MAE într-un comunicat de presă.

 

Germania, cuprinsă de manifestații împotriva restricţiilor anti-COVID

 

Aproximativ 1000 de persoane au protestat la jumătatea lunii august în centrul oraşului german Hamburg împotriva purtării obligatorii a măştii ca măsură de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Manifestanții (care nu purtau măști) susțineau că restricţiile anti-COVID instituite de guvernul Germaniei încalcă mai multe articole ale Constituţiei.

Poliția a încercat să oprească mitingul, cerându-le organizatorilor să pună capăt protestului, fiindcă erau încălcate regulile în vigoare, însă au fost întâmpinați cu o contra-manifestaţie a unor oameni ce purtau steagul mişcării radicale de stânga Antifa.

În paralel, în oraşul Magdeburg, din estul Germaniei, aproximativ 250 de persoane au protestat, de asemenea, împotriva restricţiilor în vigoare.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   coronavirus