Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Germania înregistrează cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi din ultimele 3 luni / Ministrul Sănătății: „Acest lucru este foarte îngrijorător”

CORONAVIRUS | Germania înregistrează cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi din ultimele 3 luni / Ministrul Sănătății: „Acest lucru este foarte îngrijorător”

Un articol de: Andrei Ștefan - 12 Aug 2020, 13:51
CORONAVIRUS | Germania înregistrează cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi din ultimele 3 luni / Ministrul Sănătății: „Acest lucru este foarte îngrijorător” Foto: Pixabay Externe

Miercuri, Institutul Robert Koch (RKI) din Germania a raportat cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de infectare cu COVID-19 din ultimele trei luni, scrie DW.com

Concret, 1.226 de noi cazuri au fost confirmate de la precedenta raportare, cea mai mare creștere din data de 9 mai. Astfel, bilanțul total al infectărilor cu SARS-CoV-2 ajunge la 218.519 de persoane. Totodată, până în prezent, 9.207 de persoane și-au pierdut viața după ce au contractat noul coronavirus.

„Acest lucru este, fără îndoială, foarte îngrijorător. Pentru că acum avem o mulţime de focare peste tot în ţară. Vedem că, din cauza turiştilor care revin, dar şi din cauza a tot felul de petreceri şi adunări de familii, acum avem focare mai mici şi mai mari în multe regiuni, în aproape toate zonele ţării”, a declarat ministrul sănătăţii, Jens Spahn.

 

Elevii din nordul Germaniei revin la școală, după închiderea școlilor din luna martie

 

Peste 152.000 de elevi din Renania de Nord- Westfalia, cel mai populat land german, au revenit la școală, după terminarea vacanței de vară, pentru prima dată de la jumătatea lunii martie.

Și şcolile din Berlin, Brandenburg și restul landului Schleswig-Holstein și-au redeschis porțile.

În încercarea de a elimina răspândirea virusului COVID-19, elevii au fost împărţiţi în grupuri care nu trebuie să se amestece, deşi în interiorul fiecărui grup regulile de distanţare socială au fost ridicate.

De asemenea, măştile de protecție sunt obligatorii pe holuri, iar elevii preocupaţi de noile norme primesc sprijin de la profesori.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

 

Germania a început testarea obligatorie a călătorilor întorși din zone de risc


Din prima săptămână a lunii august, Germania a început testarea obligatorie a călătorilor care se întorc din țări cu o rată ridicată a infecțiilor cu COVID-19.

„Avem primele proiecte. Vrem să ne coordonăm bine acest lucru cu statele fiindcă ele vor trebui să îl poată implementa la aeroporturi și gări”, a declarat ministrul Sănătății într-un interviu, oficialii temându-se de un al doilea val adus în ţară de călătorii plecaţi în concediu.

Astfel, călătorii veniţi din alte ţări se vor putea testa gratuit în centrele de testare de la aeroport sau din alte locuri.

Printre cele 130 de ţări aflate în zone de risc identificate până în prezent de institutul Robert Koch, autoritatea federală epidemiologică şi de supraveghere sanitară germană, se află SUA, Brazilia, Argentina, Israel şi Rusia, însă o atenție sporită se acordă și turiștilor care vizitează plajele de pe litoralul mediteranean, precum zona Mallorca, binecunoscută în preferințele germanilor.

Totodată, începând de vineri, 7 august, românii din 7 județe trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 la intrarea în Germania. Este vorba despre Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş. Restricția se aplică indiferent de cetățenie.

Mai exact, turiștii care călătoreasc în Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele de risc pandemic, trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul statului. Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

Citeşte mai multe despre:   Germania