Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Germania intenţionează să vaccineze toţi adolescenţii de peste 12 ani până la sfârşitul lunii august

CORONAVIRUS | Germania intenţionează să vaccineze toţi adolescenţii de peste 12 ani până la sfârşitul lunii august

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Mai 2021, 21:35
CORONAVIRUS | Germania intenţionează să vaccineze toţi adolescenţii de peste 12 ani până la sfârşitul lunii august foto simbol: Hepta.ro / foto: Hepta.ro / DPA Images / Allison Dinner Externe

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat, joi, că Germania va putea oferi vaccinarea împotriva coronavirusului tuturor adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani până la sfârşitul lunii august, în cazul în care Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va da undă verde vaccinării acestei grupe de vârstă.

Guvernul şi autorităţile regionale au fost de acord ca „o ofertă de vaccin să poată fi făcută tuturor adolescenţilor între 12 şi 18 ani până la sfârşitul lunii august”, a spus ministrul care se bazează pe o autorizaţie a vaccinului Pfizer/BioNTech de către EMA pentru grupa de vârstă 12-15 ani în luna iunie, scrie AFP, citat de Agerpres.

Agenţia Europeană a Medicamentului şi-a început evaluarea la începutul lunii mai pentru a decide dacă extinde la adolescenţi utilizarea vaccinului produs de cele două laboratoare, autorizat în prezent pentru persoanele de la vârsta de 16 ani. Statele Unite au dat undă verde utilizării sale pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Canada: Vaccinul Pfizer-BioNTech, aprobat pentru adolescenţii începând cu vârsta de 12 ani

 

Amintim că, miercuri, Ministerul canadian al Sănătăţii a anunţat că a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii începând cu vârsta de 12 ani. Astfel, Canada a devenit prima ţară care aprobă vaccinul pentru această grupă de vârstă.

Health Canada a concluzionat că vaccinul este „sigur şi eficient” pentru prevenirea COVID-19 la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după efectuarea unei analize ştiinţifice „riguroase şi independente a datelor cunoscute”, a precizat ministerul într-un comunicat. Ottawa a autorizat iniţial vaccinul pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste.

„Autorizarea unui prim vaccin în Canada pentru prevenirea COVID-19 în rândul copiilor marchează un pas important în lupta Canadei împotriva pandemiei”, a afirmat dr. Supriya Sharma, consilier medical şef la Health Canada.

 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Germania,   coronavirus,   vaccin anti-Covid