Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS. Designerul Giorgio Armani a decis să-și prezinte colecția fără public la Săptămâna Modei de la Milano 

CORONAVIRUS. Designerul Giorgio Armani a decis să-și prezinte colecția fără public la Săptămâna Modei de la Milano 

Un articol de: Elena Stanciu - 23 Feb 2020, 17:10
Foto: hepta.ro/ Capital Pictures / Rick Gold/Capital Picture Externe

La Săptămâna Modei de la Milano, designerul Giorgio Armani a decis să îşi prezinte colecția, fără public, de teama coronavirusului

Săptămâna modei de la Milano este în plină desfășurare în aceste zile, în condițiile în care numărul cazurilor de infecției cu coronavirus a crescut foarte mult în ultimele zile. Orașul Milano se află în regiunea Lombardia, unde au fost confirmate 89 de îmbolnăviri, iar o persoană a murit din cauza temutului virus din China.

Iar cel puțin două persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în Milano

În aceste condiții, designerul Giorgio Armani a hotărât să își susțină prezentarea de modă de duminică în fața unei săli goale, ca măsură de precauție.

Prezentarea a fost însă transmisă live pe internet. Este vorba despre o decizie în premieră în cei 45 de ani de existență ai casei de modă, informează Bloomberg. 

Pe de altă parte, reprezentanții casei Dolce&Gabbana au stabilit că prezentarea lor va fi susținută conform programului stabilit inițial. 

De altfel, Camera Nazionale della Moda Italiana a anunțat că nu există indicii care să ducă la necesitatea schimbării programului, însă va fi respectată decizia fiecărei case de modă. 

Italia este a patra cea mai afectată țară din lume de epidemia de coronavirus, cu peste 130 de cazuri de contaminare confirmate în ultimele zile. Doi pacienți, din regiunile Lombardia și Veneto au murit din cauza temutului virus din China. 

De altfel, Lombardia și Veneto sunt cele mai afectate regiuni din peninsulă de epidemia de coronavirus. 

Este vorba despre provinciile în care trăiesc cei mai mulți români din Italia. Din cei aproximativ 1.200.000 de milioane de români care locuiesc în pensinsulă, aproape 180.000 se află în Lombardia, iar alți circa 130.000 trăiesc în Veneto, potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Statistică din Italia la începutul anului trecut. De asemenea, aproximativ 150.000 de conaționali se află în regiunea Piemonte, aflată tot în nordul țării. 

În aceste condiții, Guvernul de la Roma a anunțat măsuri speciale în încercarea de a opri răspândirea virusului. Astfel, autoritățile au decis închiderea localităților celor mai afectate. În total, carantina a fost instituită în 11 localități. Este vorba despre Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Totodată, au fost anulate evenimente spotive, școlile și universitățile au fost închise, iar multe companii și-au anunțat angajații să rămână acasă. 

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Milano,   Giorgio Armani