Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS. Grecia deschide sezonul turistic anunțând că va plăti cazarea turiștilor care se infectează cu COVID-19 în vacanță

CORONAVIRUS. Grecia deschide sezonul turistic anunțând că va plăti cazarea turiștilor care se infectează cu COVID-19 în vacanță

Un articol de: Traian Avarvarei - 02 Iun 2020, 13:37
CORONAVIRUS. Grecia deschide sezonul turistic anunțând că va plăti cazarea turiștilor care se infectează cu COVID-19 în vacanță Externe

Grecia repornește motoarele turismului. Guvernuld e la Atena a anunțat deja că din 15 iunie își va redeschide granițele pentru turiștii din 29 de țări, printre care și România. În cazul turiștilor străini nu vor fi luate măsuri de carantinare, însă aceștia vor fi testați în mod aleatoriu pentru infecția cu noul coronavirus. Noutatea anunțată autoritățile elene promit să achite cazarea oricărui turist care, în timpul vizitei în această țară, este depistat pozitiv cu noul coronavirus. Astfel, Grecia, una din țările care au reușit să țină sub control epidemia de COVID-19, încearcă să reia treptat activitățile turistice, în condițiile în care turismul este un sector esențial pentru economia elenă.


 


 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Grecia va plăti cazarea turiștilor care se infectează cu COVID-19 în vacanță


 

 

Purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, a anunțat că singurul scop al Executivului de la Atena este singuranța rezidenților și a vizitatorilor. Astfel, autoritățile elene se obligă să achite cazarea oricărui turist care, în timpul vizitei în acestă țară, este depistat pozitiv cu SARS-CoV-2.

"Scopul nostru este să asigurăm protecție maximă pentru rezidenți și vizitatori. (…) Am facut-o în trecut și o vom face în continuare. Ne așteptăm la mult mai puține cazuri - sau chiar niciunul - pentru că țările europene din care așteptăm turiști au o situație epidemiologică în scădere", a declarat Petsas într-o conferință de presă, citat de ziarul Kathimerini.

 


 

Din 15 iunie va primi turiști din 29 de țări, printre care și România


 


 

Grecia a decis ca din 15 iunie să își redeschidă granițele pentru turiștii din 29 de țări, printre care și România, a anunțat, în data de 29 mai, Ministerul elen al Turismului, citat de Reuters. În cazul turiștilor străini nu vor fi luate măsuri de carantinare, însă aceștia vor fi testați în mod aleatoriu pentru infecția cu noul coronavirus.  

 Liniile de feribot, tavernele, cafenelele și barurile s-au redeschis deja.

Grecia este una dintre țările dependente de activitatea turistică.

Chiar și în aceste condiții de relaxare a măsurilor impuse pe timpul epidemiei de COVID-19, se estimează o scădere cu 50% a sectorului turistic, față de anul trecut.

Turismul reprezintă 20% din PIB-ul Greciei și oferă unul din cinci locuri de muncă.


 


 

Bilanțul pandemiai de Covid-19 în Grecia


 


 

De la începutul pandemiei de coronavirus, Grecia a raportat 2.918 de cazuri. Dintre acestea, 1.374 persoane s-au vindecat și au fost externate. Totodată, 179 de greci infectați cu noul coronavirus au decedat.

 


 

Un plan similar a fost anunțat de Cipru, săptămâna trecută

 


 

Cipru, una dintre țările pentru care sectorul turismului este vital, a fost prima care a găsit o metodă inedită de a-i atrage pe turiști. Autoritățile de la Nicosia au promis, de asemenea, că vor plăti toate cheltuielile de vacanță și pe cele medicale ale celor care contactează noul coronavirus pe insulă. Cipru se promovează drept o destinaţie "sigură". De altfel, numărul cazurilor de Covid-19 pe insulă au fost puține, până într-o mie.

Potrivit France 24, într-o scrisoare trimisă tur-operatorilor şi companiilor aeriene, ministerele Afacerilor Externe, Transporturilor şi Turismului au prezentat în detaliu măsurile sanitare şi protocoalele introduse pentru garantarea siguranţei turiştilor. În această scrisoare, guvernul se angajează să acopere cheltuielile de cazare, de hrană şi pentru îngrijirile medicale ale vizitatorilor, dacă aceștia vor contracta virusul pe insulă.

“Călătorii nu vor suporta decât"costul transferului la aeroport şi al zborului de repatriere", punctează Guvernul de la Nicosia.


 

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   COVID-19,   Cipru