Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Grecia: Măștile, obligatorii pe punțile navelor care vizitează insulele elene

CORONAVIRUS | Grecia: Măștile, obligatorii pe punțile navelor care vizitează insulele elene

Un articol de: Traian Avarvarei - 03 Aug 2020, 17:00
CORONAVIRUS | Grecia: Măștile, obligatorii pe punțile navelor care vizitează insulele elene Foto: Dertour Externe

Grecia impune noi restricții, din cauza numărului tot mai mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Autoritățile de la Atena au anunțat, luni, obligativitatea purtării măștilor pe punțile navelor care navighează înspre insulele sale, extinzând astfel măsura și în afara spațiilor interioare.

 

 

Măștile vor fi obligatorii pe punțile navelor care vizitează insulele elene

 

 

 

Săptămâna trecută autoritățile elene au făcut obligatorie purtarea măștilor în toate spațiile publice închise în care distanțarea socială nu poate fi respectată.

Luni, măsura a fost extină. Astfel că, măștile de protecție sunt obligatorii și pe punțile navelor care circulă între insule.

Grecia a înregistrat până în prezent 4.662 de infecții cu coronavirusul, 208 persoane pierzându-și viața în țară de la izbucnirea pandemieiUN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Grecia impune obligativitatea purtării măştii în aproape toate spaţiile închise

Astfel, pe lângă supermarketuri și mijloacele de transport în comun, grecii, dar și turiștii vor fi obligați să poarte masca de protecție în magazinele cu amănuntul, birouri, bănci, magazine alimentare și brutării.

Bisericile vor fi exceptate de la regulă momentan.

„Creșterea numărului de infecții în Atena și Salonic demonstrează că virusul este încă aici. Cerința este pentru binele colectiv. Situația nu trebuie să creeze panică dar nici delăsare.

Nu trebuie să permitem ca lucrurile să evolueze greșit”, a afirmat Nikos Hardalias, ministrul delegat pentru protecție civilă al Greciei, potrivit Reuters.

Nepurtarea măştii în aceste locuri se pedepseşte cu o amendă în valoare de 150 de euro.

 

 

 

Alţi doi români testați pozitiv cu coronavirus, depistaţi în Grecia

 

 

Alţi doi români infectaţi cu noul coronavirus de tip SARS CoV-2 au fost depistaţi în Republica Elenă în urma testării la intrarea pe teritoriul Greciei, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Românii sunt asimptomatici, potrivit autorităților, starea lor fizică fiind una bună. Aceștia au fost transportați la un centru de carantină, unde vor rămâne, cel mai probabil, vreme de două săptămâni, cât ține perioada de izolare recomandată de autoritățile sanitare.

MAE reaminteşte că cetăţenii care intră în Republica Elenă, inclusiv în scopul tranzitului, sunt obligaţi să completeze o declaraţie prin care atestă că nu au simptome specifice infecţiei cu COVID-19 şi că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate ca infectate cu virusul SARS-CoV2 în ultimele 14 zile şi nici nu sunt plasaţi în carantină. Declaraţia este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe - https://www.mae.ro. În acest sens, MAE subliniază că declararea unor date false este sancţionată conform legii bulgare.

Astfel, MAE face apel la cetăţenii români care au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV2 pe teritoriul Republicii Elene să respecte toate recomandările autorităţilor elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei. Totodată, MAE subliniază că nerespectarea recomandărilor autorităţilor elene şi încălcarea protocoalelor epidemiologice cresc riscul de propagare a infecţiei iar în cazul revenirii în România anterior efectuării măsurilor stabilite pot pune în pericol siguranţa celor de acasă.