Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus. Grecia redeschide liniile de feribot către insule, dar și tavernele, cafenelele și barurile

Coronavirus. Grecia redeschide liniile de feribot către insule, dar și tavernele, cafenelele și barurile

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Mai 2020, 17:03
Coronavirus. Grecia redeschide liniile de feribot către insule, dar și tavernele, cafenelele și barurile Externe

Grecia mai face un pas spre normalitate, după lunile de carantină impuse din cauza pandemiei de Covid-19. Autoritățile de la Atena vor să repornească motoarele turismului, un sector deosebit de important pentru economia Greciei. Astfel, luni, oficialii eleni anunță că u repornit liniile de feribot către insule, iar barurile și resaurantele s-au redeschis. În data de 15 iunie, turismul se va redeschide pentru cetățenii greci, iar din data de 1 iulie și pentru cei străini, scrie Guardian.


 

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Grecia reia transportul către insule, în încercarea de a activa sectorul turistic


 


 

Grecia va începe să primească turişti străini începând cu 1 iulie, când vor fi reluate gradual zborurile directe spre destinaţiile turistice greceşti, a anunţat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Până la sosirea acestora, cetățenii greci se vor putea bucura deja de frumoasele plaje elene. Locurile de campare vor fi deschise începând de la 1 iunie, iar hotelurile vor putea primi începând cu 15 iunie turişti greci.

Turiştii străini care vor sosi în Grecia nu vor fi plasaţi în carantină, însă ar putea fi supuşi unor teste aleatorii pentru coronavirus şi în mod cert vor trebui să respecte în mod strict măsurile de igienă în timpul sejurului lor.

Autoritățile elene mai anunță că vor reporni și sectorul de yahting, hotelurile urmând să poată primi oaspeți de la jumătatea lunii viitoare, iar zborurile internaționale vor ajunge în destinațiile principale începând cu 1 iulie.

 


 

Grecia depinde de turism. Unul din cinci locuri de muncă sunt în acest sector


 

 

Grecia este una dintre țările dependente de activitatea turistică.

Ministrul grec al Turismului, Haris Theoharis, a anunțat că sezonul estival în Grecia va putea fi deschis la 1 iulie, dar va fi restricționat la trei luni, respectiv iulie, august și septembrie, potrivit europost.eu.

Totodată, în funcție de cum va evolua curba cazurilor de infectare cu noul coronavirus, sezonul se va putea prelungi până în octombrie sau, chiar, noiembrie, spune Theoharis.

Chiar și în aceste condiții, se estimează o scădere cu 50% a sectorului turistic, față de anul trecut.

Turismul reprezintă 20% din PIB-ul Greciei și oferă unul din cinci locuri de muncă.

 


 

Cum va arăta turismul în Grecia

 

 

 

În contextul actual, în Grecia se vor aplica condiţii stricte de funcţionare la toate nivelurile a hotelurilor şi a altor locaţii turistice, acestea fiind prevăzute în ”Protocolul Unităţilor Turistice”.

Protocolul cuprinde planuri de acţiuni la toate nivelurile: de la măsurile ce trebuie luate de personal, până la măsuri cu privire la serviciul de recepţie, serviciile de pe etaj, cum ar fi curăţenia în camere şi a spaţiilor comune, servicii de luare a mesei, restaurante, baruri etc., până la măsuri cu privire la funcţionarea piscinei şi la serviciile de transportare a clienţilor către obiectivele turistice, scrie ethnos.gr.

Printre măsurile propuse în protocol se numără reducerea frecvenţei de curăţare a camerei pe durata sejurului, pentru evitarea contactului angajaţilor de la curăţenie cu un posibil caz de coronavirus şi transmiterea mai departe a virusului, renunţarea la schimbarea zilnică a lenjeriei şi a prosoapelor, care se va realiza doar la cererea clientului, dar şi eliminarea tuturor obiectelor decorative de folosinţă comună, precum perne, meniuri, reviste, precum şi a aparatelor de cafea, a fierbătoarelor şi a tuturor produselor din minibar.

Totodată, este prevăzută acoperirea cu o husă de unică folosinţă a telecomenzilor de televizor şi aer condiţionat, iar suprafeţele textile trebuie curăţate cu un aparat cu aburi.

Bilanțul pandemiai de Covid-19 în Grecia

De la începutul pandemiei de coronavirus, Grecia a raportat 2.878 de cazuri. Dintre acestea, 1.373 persoane s-au vindecat și au fost externate. Totodată, 171 de greci infectați cu noul coronavirus au decedat.

Citeşte mai multe despre:   Grecia