Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS| Guvernul spaniol şi guvernul regional din Madrid trec la restricţii comune

CORONAVIRUS| Guvernul spaniol şi guvernul regional din Madrid trec la restricţii comune

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Sep 2020, 16:55
CORONAVIRUS| Guvernul spaniol şi guvernul regional din Madrid trec la restricţii comune Sursa foto: Pixabay Externe

Guvernul spaniol şi guvernul regional din Madrid au ajuns la o întelegere şi au adoptat restricţii comune împotriva răspândirii noului coronavirus, potrivit elnacional.cat.

În urma întânirii dintre guvernul spaniol și Comunitatea Madrid s-a ajuns la o înţelegere după mai multe eșecuri. Statul era reticent să preia controlul asupra situației și să intervină în guvernul autonom de la Madrid.

La şedinţa grupului COVID-19 a fost încheiat un acord pentru stabilirea unor criterii uniforme atunci când se aplică restricții în municipalitățile spaniole de peste 100.000 de locuitori, așa cum a cerut președintele din Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Acest lucru s-ar aplica tuturor municipalităților cu peste 100.000 de locuitori, cu o incidență cumulată de 14 zile a Covid-19 de peste 500, cu o rată de test PCR pozitivă de peste 10% și o ocupare a unității de terapie intensivă în comunitatea autonomă de peste 35%.

Ministrul Sănătăţii Illa Salvador a explicat că aceasta era o concesie făcută pentru a ajunge la un acord cu privire la aplicarea măsurilor vitale Covid-19 necesare în capitala Spaniei. De asemenea, Illa asigură că totul va intra în vigoare imediat ce regiunile vor accepta acordul.