Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Hong Kong va acorda un sprijin financiar locuitorilor care se testează pentru Covid-19 și sunt pozitivi

CORONAVIRUS | Hong Kong va acorda un sprijin financiar locuitorilor care se testează pentru Covid-19 și sunt pozitivi

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Noi 2020, 10:12
CORONAVIRUS | Hong Kong va acorda un sprijin financiar locuitorilor care se testează pentru Covid-19 și sunt pozitivi Sursa Foto: Hepta.ro Externe

Hong Kong anunță că va acorda un sprijin financiar de aproximativ 500 de euro cetățenilor care își fac testul COVID-19 și descoperă că sunt infectați cu virusul ucigaș. Această măsură are ca scop încurajarea testării, a explicat secretarul pe Sănătate Sophia Chan, conform The Star.

 

 

Locuitorii din Hong Kong primesc 500 de euro dacă se testează pentru Covid-19 și sunt pozitivi
 

 

Măsura a fost luată după ce autoritățile sanitare au întâmpinat probleme în momentul în care au efectuat o anchetă epidemiologică cu scopul identifica sursa infectării pentru o parte din ultimele decese înregistrate. Acest lucru indică faptul că multe persoane contagioase sunt asimptomatice, iar Guvernul din Hong Kong intenționează să le identifice să le compenseze.

„Testarea este o strategie foarte importantă, mai ales când te confrunți cu o situație gravă, precum cea din Hong Kong. Numărul de îmbolnăviri care nu au legătură cu contacte directe a început să crească în ultimele zile. Așa că acum testăm mai mulți oameni”, a mai spus Chan.

De asemenea, autoritățile au impus și testarea obligatorie pentru toate persoanele care au frecventat cele 14 centre de dans existente, fiindcă se pare că aceste locuri ar fi legate de creșterea îmbolnăvirilor.

„Sperăm ca acest sprijin guvernamental va ajuta rezidenții cu venituri mici, care sunt îngrijorați de pierderea salariilor dacă trebuie să fie izolați după un test Covid cu rezultat pozitiv”, a declarat ministrul Sănătății Sophia Chan.

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

 

Hong Kong începe testarea în masă a populației

 

 

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut recent în Hong Kong. Prin urmare, ridicarea restricțiilor de călătorie între Hong Kong și Singapore a fost amânată cu două săptămâni.

Autoritățile de la Hong Gong vor să înceapă testarea masivă a populației pentru a stopa răspândirea noului virus SARS-CoV-2. Cinci noi centre de testare vor fi deschise în acest scop. În prezent, în țară sunt deschide alte patru centre.

De asemenea, autoritățile au impus și testarea obligatorie pentru toate persoanele care au frecventat cele 14 centre de dans existente, fiindcă se pare că aceste locuri ar fi legate de creșterea îmbolnăvirilor.

Citeşte mai multe despre:   Coronavirus,   Hong Kong,   ajutor financiar