Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Hong Kong va reimpune restricții de distanțare socială

CORONAVIRUS | Hong Kong va reimpune restricții de distanțare socială

Un articol de: Irina Mina - 14 Iul 2020, 15:00
CORONAVIRUS | Hong Kong va reimpune restricții de distanțare socială Externe

Hong Kong va impune noi măsuri stricte de distanțare socială începând de marți la miezul nopții, cea mai strictă din centrul financiar asiatic de la izbucnirea coronavirusului, deoarece autoritățile avertizează că riscul unui focar la scară largă este extrem de ridicat.

 

Măsuri mai stricte în Hong Kong împotriva pandemiei de Covid-19

 

Măsurile impun că măștile de față să fie obligatorii pentru persoanele care folosesc transportul public, iar restaurantele nu vor mai servi masa în local și vor oferi doar mâncare după 6:00.

Ambele sunt reguli noi care nu au fost puse în aplicare în timpul primului și celui de-al doilea val coronavirus al orașului la începutul acestui an. Dacă o persoană nu poartă mască în transportul public, se confruntă cu o amendă de 645 USD.

Șeful executiv, Carrie Lam, a declarat luni că guvernul va limita adunările de grup la patru persoane din 50 - o măsură aplicată ultima dată în timpul unui al doilea val din martie.

Doisprezece tipuri de unități, inclusiv săli de sport și locuri de distracție, trebuie să fie închise o săptămână.

„Apariția recentă a unor cazuri locale de sursă de infecție necunoscută indică existența unei transmisii silențioase susținute în comunitate”, a declarat guvernul luni, scrie Reuters.

Hong Kong a înregistrat 52 de cazuri noi de coronavirus luni, inclusiv 41 care au fost transmise local, au spus autoritățile medicale. De la sfârșitul lunii ianuarie, Hong Kong a raportat 1.522 de cazuri, iar presa locală a raportat luni un al optulea deces.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Guvernul a declarat că este foarte îngrijorat de numărul mare de cazuri importate și intenționează să impună măsuri suplimentare călătorilor din locuri cu risc ridicat, inclusiv asigurarea rezultatelor testelor negative obligatorii înainte de sosire.

Lam a mai afirmat că măsurile au fost rezultatul unei decizii cu trei sensuri între considerente legate de sănătatea publică, impactul economic și acceptabilitatea socială și că orașul ar putea avea nevoie să coexiste cu virusul pentru o perioadă de timp.

 

California se reînchide pe măsură ce focarul de Covid-19 crește

 

Și guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunțat noi restricții asupra întreprinderilor, deoarece numărul infectărilor de coronavirus și spitalizările  au crescut. Astfel că, în cele mai mari două districte şcolare, Los Angeles şi San Diego, cursurile se vor desfăşura numai online în august.

Totodată, Gavin Newsom a ordonat închiderea barurilor și a restaurantelor, a cinematografelor, a grădinilor zoologice și a muzeelor ​​din cel mai populat stat al țării pentru a înceta operațiunile interioare. Palatele de gimnastică, bisericile și saloanele de păr trebuie să se închidă în cele 30 de județe cele mai afectate.

„Suntem de acord să recunoaștem cu tărie că COVID-19 nu va dispărea în curând, până când nu va exista un vaccin și / sau o terapie eficientă”, a spus Newsom la o emisiune de știri.

 

OMS: „Lumea nu va reveni la vechea normalitate..."

 

Organizația Mondială  a sănătății lansează un nou avertisment, pe fondul creșterii numărului de infectări.

„Lumea nu va reveni la vechea normalitate într-un viitor previzibil. Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acțiunile numeroaselor guverne și persoane nu reflectă acest lucru. Prea multe țări merg în direcția greșită", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citeşte mai multe despre:   Hong Kong,   coronavirus