Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Măsurile luate în Germania pentru prevenirea epidemiei de gripă: Se introducere "biletul de coborâre" pentru toți cei în tranzit

Măsurile luate în Germania pentru prevenirea epidemiei de gripă: Se introducere "biletul de coborâre" pentru toți cei în tranzit

Un articol de: Sebastian Pricop - 28 Feb 2020, 11:44
Foto: hepta.ro Externe

Epidemia de coronavirus s-a extins și în Germania unde aproape 50 de oameni au fost infectați cu virusul ucigaș. Totul este sub control, în măsura în care este posibil, este ideea pe care vor să o inducă oficialii populației.

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, și cel de Interne, Hors Seehofer, încearcă să demonstreze determinare și abilitate de a acționa, dar încertitudinea rămâne în jurul populației panicate.

Horst Seehofer (CSU), ministrul federal de Interne al Germaniei, a anunțat că deîndată se introduce măsura obligatorie, sub sancțiunea legii privind combaterea epidemiilor - indiferent de mijloacele de transport folosite (cu precădere la transportul aerian și nautic, dar și pentru cel rutier pe șosea și cale ferată unde transportatorii vor sprijini impunerea acestei masuri) - aplicabilă tuturor acelora care vor tranzita granița care cuprinde completarea unui formular (așa-zise "Aussteigerkarten" - biletul de coborâre) cu date personale detaliate privind cazarea plănuită pe teritoriul Germaniei, destinațiile viitoare cât și alte informații utile autorităților germane și europene în cazul necesității unei urmăriri epidemiologice ulterioare eficiente și personale. De asemenea toți solicitanții de azil, indiferent dacă prezintă simptomatologie specifică, vor fi obligați să se supună testării medicale privind coronavirus, arată Der Spiegel.

Măsura privind strângerea de date personale de cei care tranzitează granița germană se adresează într-o primă fază turiștilor care vin din zone geografice afectate de epidemie precum China, Corea de Sud, Japonia, Iran și Italia.

Vineri, miniștrii germani de Interne și cel al Sănătății vor decide la nivel federal privind măsura reducerii drastice (pâna la interzicere!) a evenimentelor sportive, culturale, comerciale, organizarea de târguri și expoziții, cum ar fi de exemplu Târgul Internațional de Turism (ITB) care ar urma să înceapă peste câteva zile la Berlin. 

Dar cu toată determinarea, incertitudinea rămâne. Cei doi oficiali nu au reușit să răspundă la multe întrebări pentru că pur și simplu nu se cunoștea răspunsul. De exemplu, nu se știe un număr precis pentru câte infecții respiratorii sunt în prezent în Germania. Nici privind numărul de paturi de terapie intensivă disponibile pentru o asemenea criză nu se știe nimic. În prezent, există 28.000 de asemenea facilități în Germania. De asemenea, nu se știe câte persoane infectate și nedetectate se pot afla în Germania sau în Europa.

Întrebarea privind rata de mortalitatea este iarăși departe de a ajunge la un răspuns. În China, de exemplu, doar cazurile care sunt tratate sunt incluse în statistică, dar în 80% din cei afectați, virusul este fie nedescoperit, fie fără simpotime, iar prin urmare mortalitatea ar putea fi supraestimată. Insitutul Robert Koch estimează coronavirusul drept mai mortal decât o gripă normală. Dar datele precise privind această boală vor putea fi date doar la finalul epidemiei.
 

Citeşte mai multe despre:   Germania