Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS în Italia: Câți români trăiesc în zonele cele mai afectate de epidemie 

CORONAVIRUS în Italia: Câți români trăiesc în zonele cele mai afectate de epidemie 

Un articol de: Elena Stanciu - 23 Feb 2020, 13:44
Foto: pixabay.com Externe

UPDATE: Autoritățile din Italia au anunțat, duminică, încă un deces provocat de infecția cu coronavirus. Astfel, în total, trei persoane au murit în Italia din cauza COVID-19. Ultima victimă este o femeie. În același timp, numărul persoanelor contaminate a ajuns la 149 în Italia, aceasta fiind țara europeană cel mai grav afectată de epidemie și a patra la nivel mondial. 112 dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus sunt din provincia Lombardia

 

Autoritățile din Italia au anunțat că 132 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate pe teritoriul țării, 89 dintre acestea fiind înregistrate în regiunea Lombardia, iar alte 25, în Veneto, informează La Repubblica. 

De altfel, Lombardia și Veneto sunt cele mai afectate regiuni din peninsulă de epidemia de coronavirus. 

Este vorba despre provinciile în care trăiesc cei mai mulți români din Italia. Din cei aproximativ 1.200.000 de milioane de români care locuiesc în pensinsulă, aproape 180.000 se află în Lombardia, iar alți circa 130.000 trăiesc în Veneto, potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Statistică din Italia la începutul anului trecut. De asemenea, aproximativ 150.000 de conaționali se află în regiunea Piemonte, aflată tot în nordul țării. 

În aceste condiții, Guvernul de la Roma a anunțat măsuri speciale în încercarea de a opri răspândirea virusului. Astfel, autoritățile au decis închiderea localităților celor mai afectate. În total, carantina a fost instituită în 11 localități. Este vorba despre Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Totodată, au fost anulate evenimente spotive, școlile și universitățile au fost închise, iar multe companii și-au anunțat angajații să rămână acasă. 

Iar totul se întâmplă în contextul în care, în această perioadă la Milano, oraș cu 1,4 milioane de locuitori, este în plină desfășurare Săptămâna Modei, iar Veneția este în perioada Carnavalului, astfel că în aceste zone se află turiști din toată lumea. 

De asemenea, un decret de urgență a fost emis de Agenția de protecție civilă italiană. În aceste condiții, Guvernul dispune de puteri speciale, putând să oprească cetățenii să plece sau să intre în zonele cele mai afectate.

Premierul Giuseppe Conte a anunțat, de altfel, că dacă va fi nevoie, polițiștii și membrii forțelor armate se vor asigura că măsurile de carantină sunt respectate, iar cei care le vor încălca vor fi pedepsiți. 

Nordul Italiei pare sub asediu, străzile sunt pustii, magazinele sunt goale, şcolile şi toate instituţiile au pus lacatul pe uşă. 

Coronavirusul a ucis doi oameni în Italia, un bărbat și o femeie, care au murit în două regiuni separate, Lombardia și Veneto.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Lombardia,   Veneto