Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus în lume. SUA a depășit pragul de șase milioane de îmbolnăviri

Coronavirus în lume. SUA a depășit pragul de șase milioane de îmbolnăviri

Un articol de: Catinca Giosanu - 31 Aug 2020, 21:58
Coronavirus în lume. SUA a depășit pragul de șase milioane de îmbolnăviri sursa Foto: hepta.ro // Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Externe

Statele Unite ale Americii (SUA nr.) au depăşit luni pragul de 6 milioane de cazuri recenzate de infecţie cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 de la debutul crizei pandemice, conform unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, transmite agenția de presă AFP.

 

 

Mai mult de 6 milioane de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite

 

 

Numărul total al îmbolnăvirilor cu noul Covid-19 a ajuns, la nivel mondial, 25.513.318 potrivit datelor publicate de worldometers. Dintre acestea, 17.809.205 reprezintă cazuri de pacienți vindecați, în timp ce 852.495 de oameni și-au pierdut viața în contextul crizei sanitare.

Numărul persoanelor ce și-au pierdut viața din cauza virusului Covid-19 în SUA a crescut la 187.431, inclusiv medici și asistenți medicali, mai mult de două sute de de decese fiind înregistrate ieri. 

Statele Unite au depăşit luni pragul de 6.000.000  de cazuri de infecție cu virusul ucigaș Covid-19, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 17.000 de noi cazuri.

Conform celor mai recente rapoarte, America ajunsă pe primul loc în topul celor mai afectate ţări de criza coronavirusului, a înregistrat 6.189.570 de cazuri de contaminări cu Covid-19, dintre care 2.572.058 sunt încă active.Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

După cele aproape 6,1 milioane de cazuri ale Statelor Unite ale Americii, se pare că Brazilia este țara cu cel mai mare număr de infecții înregistrate oficial la nivel mondial.

 

 

Brazilia are un nivel scăzut de testare

 

 

Brazilia este cea mai mare țară din America Latină și efectuează niveluri relativ scăzute de testare, ceea ce înseamnă că cifra reală a contaminărilor cu noul virus de tip SARS-CoV-2 este, probabil, semnificativ mai mare.

De asemenea, Mexico a raportat ieri 4.129 de noi cazuri de infecție cu noul virus Covid-19. Epidemia a cauzat moartea a 64.158 de pacienți, numărul total de cazuri de infectare a crescut la 595.841, inclusiv medici și asistenți medicali, 339 de decese fiind înregistrate ieri. 

Numărul de pacienți care și-au pierdut viața din cauza virusului Covid-19 în Marea Britanie a crescut în ultimele 24 de ore, și a ajuns  la 41.501, în timp ce numărul de cazuri de contaminare a ajuns la 335.873.

La mijlocul lunii mai, în SUA au fost raportate 1.680 de decese care s-au înregistrat în numai 24 de ore. De asemenea, pe data de 29 iulie s-au înregistrat din nou peste 60.000 de cazuri de infectare într-o singură zi, după o uşoară scădere în ultimele două zile. Astfel, numărul total de cazuri de COVID-19 diagnosticate în Statele Unite depăşeşte în prezent 6,18 milioane.

De la începutul pandemiei s-au înregistrat peste 187.431 de decese, cel mai ridicat bilanţ la nivel mondial.

Numărul de noi cazuri de Covid-19 a scăzut în ultimele săptămâni.                

Având în vedere faptul că în ultimele trei săptămâni numărul de noi cazuri de Covid-19 a scăzut considerabil, preşedintele american, Donald Trump, care încearcă să obţină un nou mandat pe 3 noiembrie, a promis victorie totală contra pandemiei de coronavirus graţie unui vaccin din care ”sute de milioane de doze vor fi disponibile rapid”.     

Citeşte mai multe despre:   statele unite ale americii