Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE confirmă: Italianul infectat cu coronavirus a fost în Craiova, între 18 și 22 februarie. El venise la rudele soției sale românce și a avut câteva întâlniri de afaceri

MAE confirmă: Italianul infectat cu coronavirus a fost în Craiova, între 18 și 22 februarie. El venise la rudele soției sale românce și a avut câteva întâlniri de afaceri

Un articol de: Sebastian Pricop - 25 Feb 2020, 15:35
MAE confirmă: Italianul infectat cu coronavirus a fost în Craiova, între 18 și 22 februarie. El venise la rudele soției sale românce și a avut câteva întâlniri de afaceri Foto: Hepta - Zuma Press / Cheng Min Externe

UPDATE 3: MAE a revenit cu noi precizări de presă referitoare la cetățeanul italian. Se pare că, de-a lungul perioadei petrecute în România, bărbatul a intrat în contact cu soacra sa, dar și cu alte persoane.

„Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere”, arată comunicatul MAE.

UPDATE 2: Cetățeanul italian, care a fost depistat pozitiv cu coronavirus la Rimini după o călătorie în România, a fost într-o vizită la rudele soției sale românce, în Craiova, în perioada 18-22 februarie, arată comunicatul MAE.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, a desfășurat și o serie de întâlniri de afaceri, mai precizează MAE.

În aceste condiții, autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.

UPDATE:  Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a înteprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații despre cetățenia pacientului și perioada pe care ar fi petrecut-o în România.

"Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României", transmite Ministerul Afacerilor Externe.

 

 

Cotidianul Corriere Romagna anunță că un italian de 71 de ani a fost depistat pozitiv pentru infectare cu coronavirus în orașul Italian Rimini. Acesta s-ar fi întors recent în Peninsulă din România și în prezent este internat într-un spital din Rimini. 

Autoritățile sanitare vor derula teste asupra tuturor membrilor familiei acestuia, dar și asupra persoanelor care au călătorit alături de acesta. Conform Ilrestodelcarlino, partenera acestuia este din România.

Conform unui buletin medical comunicat de regiunea Emilia-Romagna, marți, este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, cu domiciliul în Cattolica. Pacientul este internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, iar starea sa de sănătate nu îi pune viața în pericol.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut. În urma unor simptome asociate gripei, el a mers luni la camera de gardă a spitalului din Cattolica, iar de acolo a fost transportat la Rimini, unde s-a confirmat infectarea cu coronavirus.

Conform primelor informații, sunt patru noi cazuri de infectare cu coronavirus în regiunea Emilia-Romagna, ceea ce duce la număr total de 23 de infecții. 

Potrivit ultimului bilanț, în Italia ar fi 283 de oameni infectați și 7 morți, toți vârstnici. Mai exact, 212 cazuri în Lombardia, 38 în Veneto, 23 în Emilia Romagna, două în Toscana, trei în Lazio, trei în Piemont.

Țara europeană cea mai afectată este Italia, acolo unde se află 1,2 milioane de români. Autoritățile din Italia au luat măsuri dure în ultimele 48 de ore pentru a preveni răspândirea bolii. Astfel, în unele orașe au fost închise restaurante, școli și cafenele, iar meciurile de fotbal s-ar putea juca fără spectatori. 

Peste 50.000 de oameni sunt afectaţi de măsurile de carantină. Potrivit legislaţiei italiene, părăsirea fără drept a zonei de carantină se pedepseşte cu închisoare până la 3 luni. Carabinierii au primit misiunea de a izola oraşele afectate și au instalat filtre la fiecare intrare și ieșire.

În România nu a fost confirmat până în prezent niciun caz de infectare cu coronavirus. Doi români au contractat în schimb virusul pe nava de croazieră Diamond Princess. Aceștia se află internați în prezent într-un spital din Japonia, având o stare de sănătate bună.

La nivel mondial au fost înregistrate 80.289 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar dintre aceștia doar 27.840 s-au vindecat.

 

Citeşte mai multe despre:   Italia