Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | India a stabilit un nou recod global: Peste 78.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | India a stabilit un nou recod global: Peste 78.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Un articol de: Irina Mina - 30 Aug 2020, 10:28
CORONAVIRUS | India a stabilit un nou recod global: Peste 78.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore Foto: Hepta Externe

India a raportat duminică cea mai mare creștere de o singură zi în infecțiile cu coronavirus ale oricărei națiuni din pandemia COVID-19, respectiv peste 78.000 de persoane au fost testate pozitiv.

 

India a înregistrat un record mondial: 78.761 noi cazuri de SARS-CoV-2 în 24 de ore

 

Mai exact, India a raportat duminică 78.761 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record mondial, depășind astfel SUA care a înregistrat pe 17 iulie 77.638 de persoane infectate.

India, cea de-a doua națiune cu cea mai mare populație din lume este cea de-a treia cea mai grea lovită de pandemie, în urma Statelor Unite ale Americii (SUA) și a Braziliei, dar cotele sale zilnice le-au depășit pe cele ale celorlalte două țări timp de aproape două săptămâni, scrie Reuters.

Numărul de decese COVID-19 în India a sărit cu 948 la un bilanț total de 63.498, au arătat datele ministerului federal de sănătate.

Maharashtra, cel mai bogat și cel mai urbanizat stat din India, a înregistrat 331 de victime, cea mai puternică creștere de o singură zi dintre toate statele, urmată de statul din sudul Karnataka cu 136 de morți.

 

Restricții relaxate în India

 S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

În ciuda cifrelor crescânde ale cazurilor, premierul Narendra Modi a făcut eforturi pentru a reveni la normalitate pentru a reduce impactul economic al pandemiei.

Autoritățile au decis să relaxeze redeschiderea rețelelor de tren subterane cu unele restricții în New Delhi, capitala Indiei, de aproximativ 20 de milioane de oameni.

Metroul va începe să funcționeze pe 7 septembrie pentru prima dată din martie, când India a impus cea mai strictă blocare din lume pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus.

Pe de altă parte, cinematografe, piscine, parcuri de divertisment și alte astfel de locuri vor rămâne închise.

Blocarea a dus la pierderi de locuri de muncă pe scară largă și o încetinire economică.

Citeşte mai multe despre:   India,   coronavirus