Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Israel a început testele pe oameni pentru vaccinul împotriva COVID-19

CORONAVIRUS | Israel a început testele pe oameni pentru vaccinul împotriva COVID-19

Un articol de: Catinca Giosanu - 02 Noi 2020, 09:19
CORONAVIRUS | Israel a început testele pe oameni pentru vaccinul împotriva COVID-19 foto: Pixabay Externe

Israelul a demarat în prima zi a lunii noiembrie testele pe oameni pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus de tip SARS-CoV-2. În cazul în care studiile vor avea succes, vaccinul anti-Covid ar putea fi gata pentru utilizarea de către publicul larg până la finalul verii viitoare, a anunțat agenția de presă Reuters.

 

 

Un test experimental este testat în Israel

 

 

La testul experimental din Israel vor lua parte, în primă fază, optzeci de voluntari, număr care va fi extins până la 960 de persoane în decembrie. Dacă testele se vor desfăşura cu succes, o a treia etapă, la care vor participa 30.000 de voluntari, este programată pentru aprilie-mai.

”Suntem pe ultima sută de metri”⁣, a declarat Shmuel Shapira, directorul general al Institutului israelian pentru cercetare biologică.

La începutul crizei sanitare, Institutul israelian pentru cercetare biologică, care este administrat de Ministerul Apărării, a demarat testele pe animale pentru vaccinul său ”BriLife”⁣. Mai mult decât atât, institutul a anunţat în urmă cu o săptămână că a primit avizele legale pentru a trece la etapa următoare.

Shmuel Yitzhaki, directorul departamentului de biologie din cadrul institutului, a declarat că, în situația în care lucrurile vor merge bine, vaccinul anti-Covid ar putea ajunge la populaţie până la sfârşitul verii viitoare.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

 

 

Israelul a ridicat măsurile restrictive de circulație

 

 

În urmă cu două săptămâni, guvernul israelian a aprobat relaxarea anumitor măsuri de restricție impuse pentru evitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

În ciuda faptului că grădinițele au fost deschise, copiii peste șase ani și adolescenții vor continua învățământul online, de acasă, pe durata întregii etape.

Nemulțumiți de măsurile impuse de autoritățile responsabile de limitarea răspândirii noului virus ucigaș, zeci de mii de elevi ultra-ortodocși au revenit la școlile primare religioase, după ce un rabin cunoscut a ordonat redeschiderea acestora, încălcând restricțiile guvernamentale. Rabinul Chaim Kanievsky a sfidat ordinele guvernului și în timpul primei perioade de interzicere a circulației în Israel, în martie, când a ținut deschise școlile ultra-ortodoxe, susținând că noul coronavirus poate fi combătut prin evitarea bârfelor și calomniilor și punând nevoile celorlalți mai presus de cele proprii. În vârstă de 92 de ani, Chaim Kanievsky a contractat noul virus COVID-19.

„Avem una din cele mai scăzute rate de deces. Acest lucru ne permite să facem paşi spre o relaxare”, a spus premierul Netanyahu, motivând ridicarea restricțiilor.

Pentru a combate răspândirea epidemiei, autorităţile israeliene au ordonat în martie izolarea populaţiei, au închis şcolile, lăcaşurile de cult şi locurile de divertisment şi au interzis cetăţenilor să iasă la mai mult de 100 de metri de locuinţă, cu excepţia cazurilor în care se duc la muncă, dacă este cazul, sau la supermarket, spital sau farmacie. Totodată, purtarea măştii în public este obligatorie.

Citeşte mai multe despre:   Israel,   vaccin anti-Covid,   teste