Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Israelul ia în calcul izolarea generală: Aproape 4.000 de teste pozitive în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | Israelul ia în calcul izolarea generală: Aproape 4.000 de teste pozitive în ultimele 24 de ore

Un articol de: Irina Mina - 10 Sep 2020, 16:05
CORONAVIRUS | Israelul ia în calcul izolarea generală: Aproape 4.000 de teste pozitive în ultimele 24 de ore Externe

Israelul a doborât un nou record de infecții cu 3.904 de cazuri înregistrate miercuri, un alt maxim pentru a treia zi consecutivă, în timp ce autoritățile evaluează restricții mai drastice pentru a opri al doilea val de coronavirus, printre care şi izolarea generală.

 

Aproape 4.000 de teste pozitive în ultimele 24 de ore în Israel

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat că s-au înregistrat 400 de contagieri suplimentare faţă de ziua anterioară şi că a sporit numărul testelor: 44.717 de teste au fost realizate în cursul zilei de miercuri, cel mai mare număr de până acum.

Toate acestea se întâmplă în timp ce peste 40 de localităţi şi cartiere cu o rată înaltă a infecţiilor sunt vizate, începând de marţi, de o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, însă experţii sunt de părere că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a face să coboare curba infecţiilor şi studiază impunerea de măsuri restrictive generale, scrie EFE.

Cabinetul pentru combaterea crizei coronavirusului va evalua joi mai multe opţiuni pentru perioada sărbătorilor evreieşti de la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, când familiile se reunesc pentru a celebra evenimente religioase şi care presupun un risc mai ridicat de răspândire a infecţiilor.

Oficialii Ministerului Sănătății i-au cerut primului ministru Benjamin Netanyahu să adopte o izolare generală de o lună pentru întreaga țară.

Alte opțiuni ar fi închiderea școlilor și a întreprinderilor câteva săptămâni, restricțiile de circulație între orașe, luând în considerare aplicarea doar a unor restricții specifice pe durata principalelor sărbători (Anul Nou Evreiesc, Yom Kippur și Sukot).

Până în prezent, Israelul a înregistrat aproximativ 141.000 de cazuri și, având în vedere creșterea exponențială din ultimele zile, aproape 32.000 sunt active.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

Peste 470 de persoane sunt internate la spital în stare gravă, iar 133 dintre acestea sunt conectate la aparate respiratorii.

Numărul total de morți crește la 1.054, după ce țara a adăugat ieri încă 11 decese.

 

Israel impune măsuri parţiale de carantină

 

Amintim că şeful forţei de lucru împotriva pandemiei, Ronni Gamzu, a declarat, la începutul lunii septembrie, că Israelul va impune măsuri parţiale de carantină.

Gamzu a catalogat situația drept un ”moment crucial” al țării.

Acesta a mai acuzat creşterea apatiei faţă de măsurile de distanţare socială în rândul minorităţii arabe şi a ratei ridicate de infecţii cu COVID-19 în comunităţile de evrei ultra-ortodocşi, care trăiesc în comunităţi strânse.

„Vă rog, fără nunţi acum, fără reuniuni de masă...nicăieri. Sunt oraşe în Israel care vor fi plasate în carantină şi închise, în următoarele săptămâni, care se vor confrunta cu dificultăţi economice, sociale şi personale”, a spus Gamzu

La jumătatea lunii iulie, Israel a restabilit restricțiile de siguranță.

Mai exact, pentru a se evita „izolarea generală din cauza creșterii puternice a morbidității coronavirusului”, majoritatea comerțului neesențial și locurilor publice neesențiale au fost închise în weekend, până la noi ordine.

Săli de sport, magazine, saloane de înfrumusețare și locurile publice (biblioteci, piscine) trebuie să se închidă începând de vineri și până duminică.

Au fost interzise, ​​de asemenea, adunările de mai mult de 10 persoane în spații închise și 20 de în aer liber.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu,a fost aspru criticat pentru această decizie. Acesta s-a confruntat însă cu o situație grea – încercarea de a redeschide economia, încercând totodată să evite un al doilea val al epidemiei, situație din care nu a ieșit, se pare, învingător, numărul cazurilor noi de coronavirus înmulțindu-se.

Citeşte mai multe despre:   Israel,   coronavirus