CORONAVIRUS | Italia: A fost identificat primul caz de contagiere cu tulpina braziliană

CORONAVIRUS | Italia: A fost identificat primul caz de contagiere cu tulpina braziliană
Foto: Inquam Photos / George Călin

Primul caz de contagiere cu varianta braziliană a noului coronavirus a fost identificat de autoritățile braziliene la un bărbat care a sosit în urmă cu zece zile pe aeroportul din Malpensa din Milano (nord), într-un zbor din direcţia Brazilia şi cu escală la Madrid.

Bărbatul a fost internat într-un spital din oraşul Varese, în regiunea Lombardia, după ce testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv.

Starea sa de sănătate este bună, iar personal medical îi controlează evoluţia, au informat luni surse italiene citate de EFE, scrie Agerpres.

Ulterior, rudele bărbatului au fost contactate şi controlate de Agenţia de Protecţie a Sănătăţii din Varese, pentru a verifica dacă au putut eventual să se infecteze cu noua tulpină şi a evita ca aceasta să se răspândească.

Italia înăsprește din nou măsurile sanitare pentru combaterea pandmiei

Amintim că Italia înăsprește din nou regulile menite să combată efectele pandemiei de COVID-19. În condițiile în care au fost înregistrate creșteri ale numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, trei regiuni din peninsulă au trecu în zona roșie, majoritatea țării fiind în zona portocalie.

Regiunile în care se vor aplica restricțiile și care au fost introduse în zona roșie sunt Lombardia, Sicilia și regiunea independentă Bolzano. Aici populației i s-a impus să nu își părăsească locuințele dacă este posibil, cu excepția mersului la cumpărături de alimente, la serviciu sau pentru alte deplasări urgente.

Cea mai mare parte a țării a fost incluză în zona portocalie. Astfel, rămân deschide doar anumite supermarketuri, în timp ce cinematografele, barurile și restaurantele sunt închise. Mai exact, 70% din sectorul gastronomic italian a fost afectat.

Italia ar putea da în judecată compania Pfizer

Italia ar putea acționa în justiție compania Pfizer ca urmare a întârzierilor în livrarea vaccinului anti-COVID-19. Șeful celulei de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri, a anunțat că autoritățile de la Roma vor să se adreseze justiției „în următoarele zile” în condițiile în care acestea nu își pot permite o încetinire a campaniei de imunizare a populației.

„Protecţia sănătăţii cetăţenilor italieni nu se negociază. (…) Campania de vaccinare nu poate fi încetinită şi cu atât mai puţin în ceea ce priveşte administrarea dozelor de rapel pentru numeroşii italieni care au primit deja prima doză”, a transmis Domenico Arcuri printr-un comunicat de presă.

Totodată, acesta a precizat că autoritățile din Italia au fost anunțate de reprezentanții Pfizer că întârzierea livrărilor dozelor de vaccin se va prelungi.

Potrivit declarațiilor sale, Pfizer ar fi transmis că „nu doar dozele ce nu au fost livrate săptămâna aceasta, unilateral şi fără preaviz, nu vor fi livrate săptămâna viitoare, ci şi că va exista o uşoară reduce a livrărilor”.

Astfel, oficialul italian spune că a trimis un răspuns pe cale oficială companiei Pfizer, solicitând astfel „restabilirea imediată a cantităţilor ce trebuie distribuite”.

Urmăriți B1TV.ro și pe