Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Italia: Infecţiile cu SARS-CoV-2 au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză cu unul dintre vaccinurile de la Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

CORONAVIRUS | Italia: Infecţiile cu SARS-CoV-2 au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză cu unul dintre vaccinurile de la Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

Un articol de: Irina Mina - 16 Mai 2021, 11:15
CORONAVIRUS | Italia: Infecţiile cu SARS-CoV-2 au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză cu unul dintre vaccinurile de la Pfizer, Moderna sau AstraZeneca Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Externe

Infecțiile cu coronavirus la adulți de toate vârstele au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză de vaccin Pfizer (PFE.N) , Moderna (MRNA.O) sau AstraZeneca (AZN.L) , potrivit cercetărilor italiene publicate sâmbătă.

Primul astfel de studiu realizat de o țară din Uniunea Europeană asupra impactului real al campaniei sale de imunizare a fost realizat de Institutul Național al Sănătății din Italia (ISS) și Ministerul Sănătății pe 13,7 milioane de persoane vaccinate la nivel național, scrie Reuters.

Oamenii de știință au început să studieze datele din ziua în care a început campania de vaccinare a Italiei, pe 27 decembrie 2020, până pe 3 mai 2021.

Analiza a arătat că riscul de infecție cu SARS-CoV-2, spitalizare și deces a scăzut progresiv după primele două săptămâni după vaccinarea inițială.

„Începând cu 35 de zile după prima doză, există o reducere cu 80% a infecțiilor, cu 90% reducerea spitalizărilor și cu 95% reducerea deceselor”, a spus ISS, adăugând că același model a fost observat atât la bărbați, cât și la femei, indiferent de varsta.

„Aceste date confirmă eficiența campaniei de vaccinare și necesitatea de a realiza o acoperire ridicată în întreaga populație pentru a pune capăt urgenței”, a declarat președintele ISS, Silvio Brusaferro, în declarație.

Dintre cele aproape 14 milioane de persoane incluse în studiul italian, 95% dintre cei care au luat Pfizer și Moderna au finalizat ciclul de vaccinare, în timp ce niciunul dintre cei cărora li s-a administrat AstraZeneca nu a primit o a doua doză.

Până în prezent, Italia a urmat recomandările producătorilor, oferind o a doua doză de Pfizer la trei săptămâni după prima, o a doua doză de Moderna după un decalaj de patru săptămâni și o a doua doză de AstraZeneca după un decalaj de 12 săptămâni.

Până sâmbătă dimineață, aproximativ 8,3 milioane de italieni, sau 14% din populație, au fost complet vaccinați, în timp ce în jur de 10 milioane de persoane au primit un prim jab.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-Covid,   Italia,   coronavirus