Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Italia intenționează să înceapă vaccinarea anti-Covid gratuită la începutul lui 2021

CORONAVIRUS | Italia intenționează să înceapă vaccinarea anti-Covid gratuită la începutul lui 2021

Un articol de: Irina Mina - 02 Dec 2020, 15:02
CORONAVIRUS | Italia intenționează să înceapă vaccinarea anti-Covid gratuită la începutul lui 2021 Foto: Pixabay.com Externe

Italia va lansa un program de vaccinare anti-Covid gratuit la începutul anului viitor, a declarat miercuri ministrul sănătății Roberto Speranza, în timp ce guvernul pregătește restricțiile pentru a evita creșterea infecțiilor în timpul sărbătorilor de iarnă.

Italia vrea să înceapă vaccinarea împotriva noului coronavirus la începutul lui 2021

"Vedem în cele din urmă pământ, avem un traseu clar către un port sigur ... Se pare că din ianuarie vom avea primele vaccinuri", a declarat el Senatului Camerei Superioare.

Speranza a declarat că guvernul are opțiuni de a cumpăra 202 de milioane de vaccinuri COVID-19 de la diverse companii și așteaptă aprobarea din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente pentru utilizarea lor, scrie Reuters.

"Distribuția vaccinului depinde de contractele semnate de Comisia Europeană ... sub rezerva unor proceduri de autorizare care nu sunt încă absolut sigure", a spus el parlamentarilor.

Italia, prima țară occidentală afectată de virus, a înregistrat 56.361 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea focarului în februarie, a doua cea mai mare valoare din Europa după Marea Britanie. De asemenea, a înregistrat 1,62 milioane de cazuri.

Speranza a declarat că partea principală a campaniei de vaccinare italiană se va desfășura între primăvara și vara 2021, lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele în vârstă și cei care locuiesc în case de îngrijire primesc primele doze, iar armata este implicată în distribuție.

Italia, noi restricții pentru prevenirea răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2

Italia a impus noi restricții luna trecută pentru a contracara un al doilea val de infecții, punând sub blocare parțială o mare parte din nordul său industrial și limitând activitatea comercială.

După ce zilnic noile cazuri au scăzut în ultima săptămână, guvernul a eliminat unele restricții privind magazinele și mișcarea oamenilor înainte de Crăciun.

O ședință a cabinetului programată pentru miercuri târziu este de așteptat să aprobe borduri suplimentare pentru a preveni orice nouă creștere a infecțiilor în sezonul de vacanță care urmează.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

"Intenția noastră este de a limita călătoriile în străinătate și între regiuni în timpul sărbătorilor de iarnă", a spus Speranza, adăugând că mișcările ar putea fi limitate în continuare în zilele de Crăciun și de Anul Nou.

El a reiterat că guvernul intenționează să mențină stațiunile de schi închise.

Italia va interzice petrecerile în aer liber în noaptea de Revelion

Ministrul pentru Afaceri Regionale, Francesco Boccia a anunțat că italienii vor petrece Revelionul în interior în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

"Dacă vom decide că oamenii nu vor putea să rămână în exterior dincolo de o anumită oră, atunci cu toţii vom trebui să ne întoarcem la casele noastre indiferent de lucrurile pe care le-am avea de făcut", a declarat ministrul pentru Afaceri Regionale, Francesco Boccia, pentru un post de televeziune italian.

"Cât despre petrecerile de Revelion? Vom sărbători acasă", mai spune el.

Călătorii interzise pentru cei care nu se vaccinează anti-Covid

Toți italienii care se vor vaccina anti-Covid vor fi înregistrați și vor avea permise care ar putea fi necesare pentru călătorii atât în țară, cât și peste hotare. Mai mult, călătoriile le-ar putea fi interzise celor care nu se vaccinează împotriva noului coronavirus.

Planul strategic pentru vaccinarea anti-Covid, care va fi prezentat miercuri în Parlament de către ministrul Sănătății Roberto Speranza, include și o secțiune referitoare la permisul care le oferă italienilor posibilitatea de a călători dintr-o regiune în alta și peste hotare, permis care se va elibera după vaccinare.

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Italia