Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus. Italia introduce noi restricţii pe fondul pandemiei de Covid-19

Coronavirus. Italia introduce noi restricţii pe fondul pandemiei de Covid-19

Un articol de: Catinca Giosanu - 06 Oct 2020, 09:49
Coronavirus. Italia introduce noi restricţii pe fondul pandemiei de Covid-19 Sursa Foto: Getty images Externe

După decizia de a cere Parlamentului prelungirea stării de urgență până la sfârșitul lunii ianuarie, autoritățile italiene vor să introducă noi restricţii în țară pe fondul creşterii numărului de infectaţi cu coronavirus care a depăşit pragul de 2.500 în ultimele zile.

 

 

Noi restricţii introduse în Italia pe fondul pandemiei de coronavirus

 

 

Odată cu creșterea alarmantă a numărului de noi infecții cu virusul ucigaș Covid-19, sosesc și noile măsuri de resctricție pentru limitarea răspândirii lor. Guvernul Conte se pregătește să lanseze o nouă ordonanţă referitoare la situația de urgență Coronavirus, transmite publicația La Stampa.

Mai exact, italienii vor să scoată armata pe străzi, să impună un număr limitat de persoane la petreceri și ceremonii private și să închidă localurile în jurul orei 22.00.

Proiectul este gata, iar aprobarea finală ar trebui să sosească miercuri, 7 octombrie. Iată principalele măsuri:

 Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Corina Chiriac. S-a întâmplat chiar AZI

Armata pe teren

 

Utilizarea măștii în aer liber va fi monitorizată îndeaproape. Locurile frecventate de multe persoane vor fi intens monitorizate, dar nu numai de poliție, ci și de forțele armate. Astfel, pentru a impune obligația de a purta masca, armata va ieşi și ea pe teren.
 

Masca va trebui purtată şi în aer liber

 

Măsura este încă în discuție și de-abia în următoarele câteva zile se va înțelege bine dacă această regulă va fi, sau nu adoptată. Mai multe regiuni au făcut deja acest lucru, astfel, prin noua ordonanţă obligația de a purta o mască chiar și în aer liber ar putea devine națională.
 

Localurile vor fi închise mai devreme

 

Printre măsurile luate în considerare se numără şi închiderea localurilor mai devreme, la ora 22.00 sau 23.00, pentru a reduce cât mai mult posibil răspândirea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2.

De asemenea, vor fi aplicate restricţii şi în cazul petrecerilor și ceremoniilor private, unde va fi limitat numărul de participanți (nunțile nu trebuie să se desfăşoare în prezenţa a mai mult de 200 de persoane). În caz contrar, vor fi prevăzute amenzi grele. Intrările în magazine vor fi limitate în continuare în funcție de spațiu, restaurantele vor trebui să respecte distanțarea, iar discotecile vor rămâne închise.
 

Stadioanele

 

Rămâne confirmată regula care prevede prezența maximă a 1.000 de persoane pe stadion cu ocazia evenimentelor sportive majore în aer liber, precum meciurile de fotbal din Serie A. Măsura care, prin urmare, o confirmă pe cea deja în vigoare, exclude alte categorii de fotbal, cum ar fi Seria B sau evenimentele sportive minore, care vor continua să se desfăşoare în spatele ușilor închise. În ceea ce privește evenimentele din interior, se acceptă o prezență maximă de 200 de persoane.
 

Perioada de reduceri va dura 60 de zile

 

Având în vedere că magazinele au nevoie de mai mult timp pentru a introduce pe piaţă bunurile nevândute din stoc, din cauza închiderii forțate impuse de lockdown, noul decret ministerial autorizează ca pentru toate acele unități comerciale (non alimentare) care au de eliminat stocuri de produse, perioada reducerilor să poată dura alte 6 săptămâni și să înceapă în termen de 60 de zile de la sfârșitul stării de urgență.

De menționat este că în urmă cu 2 luni, în august, Guvernul italian a anunţat că nu ia în considerare noi măsuri de restricţii, motivând că situaţia nu poate fi comparată cu cea din februarie sau martie, când boala se răspândea fără control şi era dificil de găsit şi urmărit persoanele infectate.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   coronavirus