Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus: Jumătate din supraviețuitorii din Bergamo se confruntă cu probleme grave de sănătate după ce au scăpat de COVID

Coronavirus: Jumătate din supraviețuitorii din Bergamo se confruntă cu probleme grave de sănătate după ce au scăpat de COVID

Un articol de: George Lupu - 10 Sep 2020, 14:53
Coronavirus: Jumătate din supraviețuitorii din Bergamo se confruntă cu probleme grave de sănătate după ce au scăpat de COVID Foto: Hepta Externe

La șase luni după ce coronavirusul a lovit Bergamo (Lombardia), cea mai afectată regiune a Italiei, aproape jumătate dintre supraviețuitori încă nu și-au revenit și se confruntă cu o serie de probleme.

Specialistul în boli infecțioase al spitalului Papa Ioan XXIII, dr. Serena Venturelli,unul dintre medicii care lucrează la un studiu al efectelor pe termen lung ale COVID-19, a declarat pentru The Washington Post: „Aproape pentru jumătate dintre pacienți răspunsul este nu”, când a fost întrebată dacă au fost vindecați.

Din primii 750 de pacienți examinați în jur de 30% au avut dificultăți respiratorii și leziuni ale plămânilor și alți 30% au avut probleme inflamatorii și legate de coagularea sângelui. Doctorii au declarat că au consemnat o gamă largă de simptome de la pierderea părului, oboseală extremă, furnicături, depresie, pierdere a memoriei și dureri în picioare.

În luna iulie, dr. Roberto Cosentini, șeful departamentului de urgențe de la spitalul Papa Giovanni XXIII a relatat că „vedem un procent semnificativ la populația cu probleme cronice din cauza virusului”.

Au fost aproximativ 6.000 de decese cauzate de COVID-19, bilanțul umplând 10 pagini ale unui ziar local, potrivit ABC News.

Într-un alt moment, armata italiană a trebuit să conducă cadavre în diferite provincii, pentru că morga din Bergamo nu mai făcea față.

Venturelli a declarat pentru The Post că au simțit o „obligație morală” de a chema supraviețuitorii înapoi. „Ceea ce am văzut în martie a fost o tragedie, nu o spitalizare normală”, a spus ea.

Din primele 750 de persoane care au fost examinate, aproximativ 30% au avut dificultăți de respirație și leziuni pulmonare, iar alți 30% au avut probleme de coagulare a sângelui și de inflamație.

Medicii de la spital au declarat pentru The Post că există o gamă largă de efecte, inclusiv căderea părului, oboseală severă, furnicături, depresie, pierderea memoriei și durere la nivelul picioarelor.ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!