Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Lockdown în Austria: Măștile care acoperă nasul și gura, obligatorii. Vizierele vor fi interzise

CORONAVIRUS | Lockdown în Austria: Măștile care acoperă nasul și gura, obligatorii. Vizierele vor fi interzise

Un articol de: Irina Mina - 01 Noi 2020, 15:11
CORONAVIRUS | Lockdown în Austria: Măștile care acoperă nasul și gura, obligatorii. Vizierele vor fi interzise Foto: Hepta Externe

Un nou lockdown va intra în vigoare în Austria de marți, după creșterea accelerată a cazurilor de coronavirus. Masca este obligatorie în tot statul, însă este acceptată doar cea care acopera nasul și gura.

În urmă cu câteva săptămâni, ministrul Sănătății, Rudolf Anschober, anunța că vizele vor fi interzise. Pentru așa-numitele „scuturi de față” există doar o scurtă perioadă de tranziție până la 7 noiembrie, de atunci este permisă doar o protecție strânsă pentru gură și nas.

Vizierele de față pot fi purtate doar de acele persoane care, din motive de sănătate, nu pot accepta masca strânsă.

Masca de protecție trebuie să acopere nasul și gura

Protecția gurii și a nasului trebuie să se potrivească cât mai aproape posibil în jurul feței, pentru a reduce la minimum fluxul de aer din lateral. În plus, trebuie purtată corect pentru a oferi o protecție optimă, adică plasată peste gură, nas și obraji, scrie heute.at.

Pe de altă parte, vizierele pot prinde doar picăturile care lovesc parbrizul și, prin urmare, nu sunt atât de sigure.

Regula distanței unui metru se aplică încă în spațiile publice. Trebuie menținută distanța față de toate persoanele care nu locuiesc în propria gospodărie. Sunt necesare măști în camere închise. Copiii cu vârsta de până la șase ani sunt scutiți de acest lucru, la fel ca și persoanele cu certificat de sănătate corespunzător.

Protecția gurii și a nasului trebuie purtată și în transportul public, precum și în stațiile de metrou, stațiile de autobuz și aeroporturi. De asemenea, sunt necesare măști în taxi. Călătoriile sunt permise numai dacă sunt așezate doar două persoane pe fiecare rând de scaune (inclusiv șoferul). Există excepții pentru transportul copiilor de la grădiniță și pentru transportul persoanelor cu dizabilități.

Mască obligatorie la locul de muncă

Acum, cel mult 50 de persoane au voie să participe la înmormântări; se aplică, de asemenea, regula distanței și obligația măștii.

Și la locul de muncă, angajații sunt obligați să păstreze distanța minimă, cu condiția să existe alte măsuri de protecție (pereți din plexiglas etc.). Dacă nici una nu este posibilă, este necesară și o mască aici. Prin urmare, guvernul recomandă ca telemunca să fie afavorizată ori de câte ori este posibil.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Spre deosebire de primăvară, comerțul va rămâne deschis de această dată. Cu toate acestea, un singur client are voie să stea în zece metri pătrați. Nici serviciile personale, precum coaforii sau studiourile de cosmetică, nu trebuie să se închidă. Cerințele pentru mască se aplică și aici.

Citeşte mai multe despre:   masca de protectie,   coronavirus