Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | MAE: Cetățeanul român testat pozitiv în insula Thassos, negativ la al doilea test

CORONAVIRUS | MAE: Cetățeanul român testat pozitiv în insula Thassos, negativ la al doilea test

Un articol de: Irina Mina - 10 Iul 2020, 19:29
CORONAVIRUS | MAE: Cetățeanul român testat pozitiv în insula Thassos, negativ la al doilea test Externe

Cetățeanul român testat pozitiv în insula Thassos a fost retestat iar rezultatul a fost negativ, acesta urmând să revină în România în cel mai scurt timp, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Reamintim că, MAE a transmis, joi, că potrivit datelor comunicate joi de către autoritățile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetățean român aflat în Insula Thassos și un alt cetățean român aflat în Paralia Katerini au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

În acest context, acesta fusese transferat în unitatea hotelieră special destinată pentru efectuarea carantinei, iar starea sa de sănătate este bună.

”Cu privire la cazul cetățeanului român testat pozitiv pentru COVID-19 în insula Thassos, MAE precizează că, la solicitarea Consulatului General al României la Salonic, autoritățile elene au retestat persoana în cauză, rezultatul celui de-al doilea test fiind negativ. Cetățeanul român urmează să revină în România în cel mai scurt timp. În acest sens, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităților elene cu privire la această situație”, se menționează în document transmis vineri de autorități.

 

MAE, precizări după ce autoritățile elene au impus noi restricții de călătorie

 

Autoritățile din Grecia au decis ca, începând de marți, 14 iulie, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că ”toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră, prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, sunt obligați să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte, altfel nu le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Elene”.

Totodată, MAE a subliniat că obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form) rămâne în vigoare, iar acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Republica Elenă.Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Această măsura a fost decisă într-o ședință extraordinară de guvern, pe fondul mai multor cazuri de COVID-19 depistate de către autoritățile elene în rândul turiștilor.

Cu toate acestea, pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Anunțul autorităților de la Atena a provocat însă îngrijorări în rândul turiștilor români care și-au planificat deja concediile în Grecia, deoarece unii dintre ei nu mai au timpul necesar pentru a face testul pentru COVID-19 sau pentru că în acest moment este destul de greu să obții un test valabil într-un interval de 72 de ore atunci când ai planificat un drum cu mașina până în Grecia.

 

29 de turiști români și bulgari infectați cu coronavirus la punctul de trecere Kulata – Promachonas

 

Presa din Grecia a transmis că autoritățile elene au depistat vineri 29 de turiști infectați cu coronavirus la punctul de trece al frontierei Kulata – Promachonas, cu toții venind din România sau Bulgaria.

Astfel că, MAE precizează că autoritățile elene au confirmat public un număr de 29 de cazuri noi de infectare în rândul cetățenilor care au venit din România și Bulgaria, fără a preciza, până la acest moment, numărul de cazuri în funcție de cetățenie.

 

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   coronavirus,   Ministerul Afacerilor Externe