Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | MAE, precizări privind suspendarea temporară a curselor aeriene cu Polonia

CORONAVIRUS | MAE, precizări privind suspendarea temporară a curselor aeriene cu Polonia

Un articol de: Irina Mina - 01 Sep 2020, 20:50
CORONAVIRUS | MAE, precizări privind suspendarea temporară a curselor aeriene cu Polonia Externe

Autoritățile poloneze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, în contextul pandemiei de COVID-19, astfel că, România a fost inclusă pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, cursele aeriene către și dinspre țara noastră fiind suspendate temporar, începând cu data de 2 septembrie 2020.

 

MAE, despre suspendarea temporară a curselor aeriene cu Polonia

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, măsura suspendării curselor aeriene se aplică pentru toate cele peste 40 de state incluse pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut și este valabilă până la data de 15 septembrie, urmând să fie reevaluată în funcție de evoluțiile epidemiologice.

”Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile poloneze, vor fi exceptate zborurile aeriene organizate la cererea/cu acordul Guvernului polonez, zborurile umanitare, medicale și cele de căutare și salvare, zborurile militare poloneze şi străine, precum şi zborurile tip charter planificate anterior intrării în vigoare a hotărârii privind instituirea noilor măsuri”, se arată în document.

MAE mai precizează că persoanele care călătoresc în Republica Polonă dintr-un stat membru UE, precum şi din Regatul Norvegiei, Confederația Elvețiană, Republica Islanda şi Principatul Liechtenstein, pot intra în continuare în acest stat fără restricții sau măsuri speciale precum carantină obligatorie sau autoizolare, la punctele de frontieră terestră Schengen fiind efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie. 

 

Polonia interzice zborurile directe din 44 de ţări, inclusiv din România

 

Reamintim că Polonia se alătură statelor europene care introduc noi restricțiid e circulație pentru cetățeniis trăini în contextul creșterii numărului cazurilor de coronavirus. Astfel, începând de miercuri, zborurile directe provenind din 44 de ţări, între care Spania, Israelul şi România, vor fi interzise. Guvernul polonez a motivat măsura invicând nevoia de a evita o intensificare a epidemiei Covid-19.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Statele Unite, Malta, Muntenegru, Mexicul, Brazilia, Argentina şi India sunt vizate, de asemenea, de această interdicţie, în timp ce Rusia şi China urmează să fie retrase de pe listă.

Polonezii pot, în schimb, să călătorească cu avionul în orice ţară - cu condiţia să folosească doar zboruri indirecte, prin ţări care nu figurează pe o listă cu interdicţii, precum Germania.

 

Citeşte mai multe despre:   Polonia,   Ministerul Afacerilor Externe