Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus. Marea Britanie a redus nivelul de alertă de Covid-19

Coronavirus. Marea Britanie a redus nivelul de alertă de Covid-19

Un articol de: Catinca Giosanu - 19 Iun 2020, 15:46
Coronavirus. Marea Britanie a redus nivelul de alertă de Covid-19 Sursa foto: www.ziarulromanesc.net Externe

Autoritățile sanitare din Marea Britanie au anunțat că nivelul de alertă de coronavirus din Regatul Unit a fost redus de la patru la trei, relatează BBC News.

Circa 42.800 de persoane testate pozitiv la noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 au murit în Marea Britanie, cel mai grav bilanţ la nivel mondial după Statele Unite și Brazilia. Deşi numărul de morţi şi spitalizări s-a redus în ultimele săptămâni, situaţia rămâne îngrijorătoare, mai ales în azilurile de bătrâni.

Potrivit ultimelor date oficiale raportate de autoritățile sanitare, în Marea Britanie au fost înregistrate 300,469 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, dintre care mulți s-au vindecat.

 

 

Ce înseamnă, mai exact, nivelul trei de alertă?

 

 

La debutul pandemiei, Marea Britanie a lansat un sistem de alertă în cinci trepte. Premierul britanic, Boris Johnson, a explicat că Marea Britanie a fost la nivelul al 4-lea în timpul perioadei de izolare şi că acum ar putea începe gradual să scadă.

Sub nivelul trei, virusul este considerat „în circulație generală” și ar putea exista o „relaxare treptată a restricțiilor”.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Transmiterea anterioară a fost considerată a fi „ridicată sau în creștere exponențială”.

Secretarul de sănătate, Matt Hancock, a declarat că schimbarea a fost „un moment mare pentru țară” și a arătat că planul guvernului britanic funcționează.

Decizia de reducere a nivelului de alertă a urmat o recomandare a Centrului Comun de Biosecuritate, au afirmat oficialii medicali șefi pentru Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

 

 

„Pandemia nu s-a terminat”

 

 

Autoritățile sanitace britanice au anunțat că reducerea nivelului de alertă în țară nu înseamnă nici pe departe sfârșitul pandemiei de Covid-19.

„S-a înregistrat o scădere constantă a cazurilor pe care le-am văzut în toate cele patru națiuni, iar acest lucru continuă”, au spus specialiștii în domeniu medical într-o declarație comună.

În ciuda reducerii numărului de contaminări cu noul coronavirus, oficialii au emis un avertisment.

„Nu înseamnă că pandemia s-a terminat”, au mai spus ei.

„Este posibil să apară focare localizate”, au adăugat medicii.

„Am făcut progrese împotriva virusului datorită eforturilor publicului și avem nevoie ca publicul să continue să urmeze cu atenție orientările pentru a se asigura că acest progres continuă”, au conchis aceștia.

În total, există cinci niveluri de alertă coronavirus.

 

 

Anglia și-a deschis magazinele

 

 

În Anglia, unde locuiește peste 80% din populația Regatului Unit, au intrat în vigoare deciziile de relaxare a măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea răspândirii noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, însă Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord păstrează măsurile existente.

Pe teritoriul Marii Britanii s-au redeschis toate magazinele care au fost închise după decretarea carantinei. Retailerii sunt obligați să respecte regulile de distanțare socială, ceea ce va determina o nouă experiență pentru cumpărători.

Marile magazine, comercianții de îmbrăcăminte, magazinele electrice, librăriile și alte magazine neesențiale au fost închise începând cu 23 martie, când premierul britanic, Boris Johnson, a impus un blocaj pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Cozi lungi s-au format în prima zi de redeschidere în fața magazinelor din Anglia, comercianţii deschizându-şi uşile pentru clienţi după o pauză de 83 de zile impusă de autorităţi în contextul crizei pandemice declanțată de coronavirus Covid-19. Cel mai mare interes a fost atras de retailerul cu discount Primark.

De asemenea, au fost redeschise unele baruri, restaurante și alte locuri publice.

Citeşte mai multe despre:   Regatul Unit