Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Austria: Ministrul Sănătății cere bolnavilor de răceală și gripă să NU se mai prezinte la camerele de gardă ale spitalelor

Austria: Ministrul Sănătății cere bolnavilor de răceală și gripă să NU se mai prezinte la camerele de gardă ale spitalelor

Un articol de: Sebastian Pricop - 26 Feb 2020, 13:53
Foto: hepta.ro Externe

Austria ia măsuri stricte după ce a înregistrat primul caz de infecție de coronavirus de pe teritoriul său și în contextul în care se așteaptă la o declanșare a epidemiei, având în vedere evoluția extrem de gravă din italia.

Astfel, ministrul federal al Sănătății, Rudolf Anschober, a anunțat că în Austria există peste 100.000 de cazuri de gripă sezonieră, respectiv de îmbolnăviri cu tablouri clinice asemănătoare, iar în acest context le-a cerut tuturor celor cu răceală și gripă să nu se mai prezinte la cameerle de gardă ale spitalor.

De asemenea, ministrul a cerut același lucru de la cei care au efectuate vizite în ultimul timp în Italia.

În schimb, acesta i-a rugat să sune la numărul de urgență 1450 de unde vor primi apoi telefonic instrucțiunile de urmat.

Astfel, autoritățile austriece încearcă să evite o eventuală contaminare în unitățile spitalicești.  

Comisia interministerială de combatere a răspândirii coronavirusului de la nivelul Ministeriului austriac de Interne lucrează în regim de permanență 24/24 și coordonează la nivel federal evoluția situației operative. 

Zilnic, ministrul Sănătății si ministrul de Interne, alăturii de prefecții landurilor, reprezentanți ai instituțiilor de resort cu competențe în combaterea epidemiilor, conform legii federale de luptă împotriva catastrofelor, coordoneaza situatia. 

La rândul său, cancelarul Sebastian Kurz facut un apel la calm și a cerut populației să coopereze cu autoritățile.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut și în Europa. Primele cazuri au fost descoperite marți în Austria şi Croaţia. De asemenea, au fost înregistrate ale cazuri de infecție cu noul coronavirus în Belgia, Finlanda, Grecia, Suedia, Marea Britanie și Spania. În Europa, cea mai afectată țară este Italia unde s-au înregistrat deja 11 decese, iar frica este una ridicată având în vedere numărul mare de cetățeni români prezenți.

Din fericire, în România niciun caz de infecție cu coronavirus nu a fost constantat, dar mai multe persoane sunt monitorizate pentru a fi sigură că acestea nu au contract virus.

Astfel, Grupul interministerial de Comunicare strategică a transmis că, în acest moment, 26 de persoane se află în carantină în timp ce alte 2.077 sunt monitorizate din autoizolare la domiciliu.

În contextul în care un cetățean italian infectat cu coronavirus a trecut 4 zile prin România înainte să fie confirmat cu coronavirus, la Institutul Matei Balș sunt analizate 32 de probe ale persoanelor cu care a intrat în contact.

Citeşte mai multe despre:   Austria