Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Medic: Până la 30% dintre americani ar putea să fi fost testați pozitiv până la sfârșitul anului

CORONAVIRUS | Medic: Până la 30% dintre americani ar putea să fi fost testați pozitiv până la sfârșitul anului

Un articol de: Irina Mina - 01 Dec 2020, 08:36
CORONAVIRUS | Medic: Până la 30% dintre americani ar putea să fi fost testați pozitiv până la sfârșitul anului Externe

Aproape o treime dintre rezidenții SUA ar putea fi până la urmă infectaţi cu noul coronavirus, până la sfârşitul anului 2020, a declarat luni medicul Scott Gottlieb, fost comisar al Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite.

Nivelul semnificativ al infecțiilor anterioare va avea probabil implicații pentru transmiterea virusului în 2021, când există potențialul ca vaccinurile Covid-19 să fie desfășurate în toată țara, a mai afirmat acesta, pentru CNBC.

Scott Gottlieb: Vom avea probabil până la sfârșitul acestui an, 30% din populația SUA infectată

„Vom avea probabil până la sfârșitul acestui an, 30% din populația SUA infectată”, a spus Gottlieb la „Squawk Box”. Țara are aproximativ 330 de milioane de oameni. „Vă uitați la state precum Dakota de Nord și Dakota de Sud, este probabil 30%, 35%. Poate până la 50% ”, a adăugat el.

Există aproximativ 13,4 milioane de infecții confirmate cu coronavirus în America până în acest moment, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins . Noile cazuri zilnice din SUA au atins recent recorduri de o zi în jur de 200.000 de teste pozitive.

Cu toate acestea, Gottlieb a subliniat pe tot parcursul pandemiei că numărul real de infecții este probabil mai mare decât acela, deoarece nu toți cei care contractează virusul sunt testați și diagnosticați în cele din urmă. La începutul lunii noiembrie, de exemplu, când cazurile zilnice ale țării erau în jur de 121.000, Gottlieb a sugerat că numărul cazurilor reale era mult mai mare.

„Probabil, în cel mai bun caz, diagnosticăm 1 din 5 cazuri chiar acum, poate puțin mai puțin decât atât, deci este vorba de cel puțin o jumătate de milion de cazuri pe zi, probabil mai mult în ceea ce privește numărul real de infecție”, a spus Gottlieb, pe 6 noiembrie.

Focarul național Covid-19 s-a intensificat de la aceste remarci. Media de șapte zile a SUA a noilor cazuri de coronavirus este de aproape 162.400, potrivit unei analize CNBC a datelor Johns Hopkins. În timp ce acest lucru a scăzut cu aproape 5% în comparație cu acum o săptămână, raportarea neconcordantă a datelor din cauza sărbătorii Ziua Recunoștinței face ca cifrele să fie dificil de interpretat.

Cu toate acestea, Gottlieb a spus că amploarea focarului de coronavirus în cursul anului 2020 ar putea contribui la limitarea răspândirii virusului la începutul anului viitor, dacă vaccinările vor începe. Gottlieb este membru al consiliului de administrație al Pfizer, care a fost prima companie care a solicitat autorizarea de utilizare de urgență la FDA pentru vaccinul Covid-19. Comentariile sale au venit înainte ca Moderna să-și anunțe intențiile de a solicita aceeași autorizație luni, după ce a anunțat noi date care confirmă că vaccinul său este mai mare de 94% eficient și sigur.

“Combinați o mulțime de infecții în toată țara cu vaccinarea a 20% din populație și ajungeți la niveluri în care acest virus nu va circula la fel de ușor, odată ce ați ajuns la aceste niveluri de imunitate anterioară”, a spus Gottlieb.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   coronavirus