În plină epidemie de CORONAVIRUS, un celebru doctor răstoarnă tot ce se știa despre măștile medicale și mânușile de cauciuc: Sunt absolut INUTILE!

În plină epidemie de CORONAVIRUS, un celebru doctor răstoarnă tot ce se știa despre măștile medicale și mânușile de cauciuc: Sunt absolut INUTILE!
Foto: Pixabay.com

În plină epidemie de coronavirus, un cunoscut medic face o dezvăluire extrem de importantă.

VESTEA NEAGRĂ A ZILEI: SORIN OVIDIU BĂLAN, GRAV ACCIDENT RUTIER! DIN NEFERICIRE, 4 MAȘINI AU FOST… (FOTO)

Deși tot mai mulți oameni aleg să se protejeze împotriva virusurilor punându-și măști medicale, se pare că eficiența acestora este nulă.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! ARSENIE BOCA A PREVĂZUT SFÂRȘITUL: MĂCELUL VINE PESTE ROMÂNIA

David Powell, medic și consilier medical al IATA (Asociația Internațională a Transportului Aerian), atrage atenția că cel mai bun mod de a evita coronavirusul este spălarea frecventă a mâinilor.

LACRIMI PENTRU IULIA VÂNTUR! DE DATA ASTA A PĂȚIT-O GRAV! SALMAN KHAN A DAT VESTEA TRAGICĂ

Măștile de protecție sunt utile doar dacă le poartă persoana infectată, dar beneficiile pentru cei care vor să se protejeze sunt practic inexistente.

David Powell spune că virusul nu poate supraviețui mult timp pe scaune sau cotiere, astfel încât contactul fizic cu o altă persoană are cel mai mare risc de infecție, mai ales când zburați cu avionul.

Medicul a explicat, pentru Bloomberg, că măștile medicale și mănușile de cauciuc sunt utile împotriva răspândirii microbilor, dar mai puțin în stoparea acestora

„În privința măștilor de protecție, există dovezi foarte limitate cu privire la beneficii, dacă există astfel de beneficii, în situații concrete. Măștile sunt utile pentru cei care se simt rău pentru a proteja alte persoane cu ele. Dar purtarea unei măști tot timpul este ineficientă. Măștile creează un mediu pentru viruși, prin faptul că sunt îmbâcsite. Mai ales dacă devin umezite, vor încuraja proliferarea virusurilor și bacteriilor. Mănușile sunt probabil și mai rele, pentru că oamenii își pun mănuși și apoi ating tot ce ar fi atins cu mâinile”, arată medicul David Powell, potrivit gandul.info.

În ceea ce privește riscurile de extindere a focarului de coronavirus, mai multe companii aeriene globale, de la United Airlines Holdings Inc. până la Cathay Pacific Airways Ltd. au blocat mii de zboruri către China.

Urmăriți B1TV.ro și pe