Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Mexic: A fost confirmat primul caz de COVID-19 şi gripă, detectate simultan la aceeaşi persoană

CORONAVIRUS | Mexic: A fost confirmat primul caz de COVID-19 şi gripă, detectate simultan la aceeaşi persoană

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 12 Oct 2020, 22:00
CORONAVIRUS | Mexic: A fost confirmat primul caz de COVID-19 şi gripă, detectate simultan la aceeaşi persoană Externe

În Mexic a fost detectat primul caz de coronavirus şi gripă, simultan, la aceeaşi persoană, fapt care începe să îngrijoreze comunitatea medicală.

Specialiștii cred că convergenţa celor două boli ar putea pune o şi mai mare presiune asupra sistemului sanitar din acea ţară.

Primul caz de coronavirus şi gripă, detectate simultan la aceeaşi persoană. Medicii sunt îngrijorați

”Mai mult decât convergenţa celor două boli la aceeaşi persoană, un lucru mai puţin obişnuit, trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a scris, potrivit EFE, pe Twitter, Alejandro Macias, responsabil cu gestionarea epidemiei de gripă din 2009, transmite Agerpres.

Jose Luis Alomia, director general de epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat că duminică, guvernul mexican a confirmat prima infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 şi cu gripa sezonieră la aceeaşi persoană.

”A fost raportat în Mexic primul caz privind prezenţa simultană a celor două virusuri, atât a virusului SARS-CoV-2, agentul patogen care provoacă boala COVID-19, precum şi a virusului AH1N1, care declanşează gripa”, a afirmat el.

Este vorba de o femeie de 54 de ani cu antecedente de obezitate, suferind de o boală autoimună şi care a avut cancer şi o afecţiune pulmonară cronică.

El a precizat că pacienta a fost spitalizată şi că evoluţia ei este bună. Responsabilul medical a explicat că pacienta a început să prezinte simptome la sfârşitul lunii septembrie, fapt ce a determinat spitalizarea ei la Institutul Naţional de Ştiinţe Medicale şi Nutriţie Salvador Zubirán.

Ulterior, după mai multe săptămâni de spitalizare, femeia a fost externată pentru perioada 5-6 octombrie, dar a fost din nou internată după ce a prezentat febră ridicată. La cea de-a doua spitalizare i-a fost detectat şi virusul gripal AH1N1.

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   Mexic,   coronavirus,   gripa