Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Noi condiții pentru intrarea pe teritoriul Lituaniei: Românii trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ pentru COVID-19 și să rămână în izolare pentru 14 zile

CORONAVIRUS | Noi condiții pentru intrarea pe teritoriul Lituaniei: Românii trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ pentru COVID-19 și să rămână în izolare pentru 14 zile

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Aug 2020, 16:39
CORONAVIRUS | Noi condiții pentru intrarea pe teritoriul Lituaniei: Românii trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ pentru COVID-19 și să rămână în izolare pentru 14 zile Externe

Românii care vor să călătorească în Lituania trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul acestui stat, un test negativ pentru infecția cu noul coronavirus, test efectuat în statul de plecare cu cel mult 72 de ore înainte de sosire, precum și să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

 

Românii trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu noul coronavirus la intrarea în Lituania

 

Asta după ce autoritățile de la Vilnius au ”revizuit, începând cu data de 17 august a.c., condițiile de intrare în acest stat pentru cetățenii și rezidenții permanenți ai statelor Uniunii Europene, Spațiului Economic European, precum și din Confederația Elvețiană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, după cum se arată într-un comunicat de presă al Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE).  România a fost inclusă, astfel, în rândul statelor unde rata de infectare cu coronavirus depășește valoarea de 25 cazuri / 100.000 de locuitori.

Înainte de această decizie, pentru persoanele care care provin din această categorie de state nu era permisă intrarea pe teritoriul Lituaniei.

”Totodată, persoanele care sosesc în Republica Lituania din străinătate, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să se înregistreze la Centrul Național de Sănătate Publică din Republica Lituania (https://keleiviams.nvsc.lt/en/form) înainte de intrarea în țară. Persoanele care folosesc mijloace de transport rutier / feroviar trebuie să îndeplinească această procedură în termen de 12 ore de la sosire”, se mai menționează în comunicatul MAE.

Exceptate de la această regulă sunt persoanele care tranzitează teritoriul Lituaniei pentru a reveni în țara de reședință, precum și alte categorii de persoane, menționate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe din ststul baltic (https://urm.lt/default/en/important-covid19).

”Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Vilnius: +370 (5) 2310552, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +370 68573238”, mai transmite MAE român.

Astfel, Lituania se înscrie în rândul statelor care solicită românilor să prezinte la interea pe teritoriul lor un test cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.Ce tragedie! Nouă persoane AU MURIT după ce au MÂNCAT acest PREPARAT! NU există antidot pentru asta

 

Noi reguli de călătorie, impuse și de Egipt în contextul pandemiei de coronavirus

 

Recent, o astfel de regulă a fost impusă și de autoritățile din Egipt. Cetățenii străini care se deplasează în Egipt trebuie să prezinte un test pentru molecular negativ (de tip PCR) pentru SARS-CoV-2. Acesta trebuie să fie efectuat cu cel mult 72 de ore anterior călătoriei.

 

Situația cazurilor de COVID-19 în România

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că 72.208 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 de la debutul pandemiei, la peste 1,54 de milioane de teste prelucrate, dintre care 1.014 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire, la 21.289 de teste. Din numărul total de pacienți depistați cu infecție cu coronavirus, 33.135 au fost declarați vindecați și 8.316 asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, 3.074 au murit, iar alți 479 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară. Între 17 august, ora 10, și 18 august, ora 10, au fost înregistrate 45 de decese – 31 bărbați și 4 femei – în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus.

 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Lituania,   coronavirus,   COVID-19