Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Noi reguli pentru persoanele care intră în Germania din zonele de risc

CORONAVIRUS | Noi reguli pentru persoanele care intră în Germania din zonele de risc

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Noi 2020, 23:53
CORONAVIRUS | Noi reguli pentru persoanele care intră în Germania din zonele de risc Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Autoritățile de la Berlin au dispus noi reguli în cazul persoanelor care ajung în Germania din zonele de risc. Deciziile vin în contextul în care Europa trece prin al doilea val al epidemiei de coronavirus, majoritatea statelor, inclusiv Germania, înregistrând cifre record de noi îmbolnăviri.

La acest moment, Institutul Robert Koch a înregistrat aproape toate statele vecine Germaniei ca fiind zone de risc. Excepție este doar Danemarca, a cărei regiune de frontieră cu Germania nu este încă o zonă de risc. Însă, în acest caz, danezii au fost cei care, încă din octombrie, au închis granițele pentru germani, precizează zeit.de.

Noile dispoziții de călătorie au intrat în vigoare de duminică.

 

Reguli noi pentru persoanele care ajung în Germania din zonele de risc

 

Aceste persoane nu trebuie să mai stea în carantină decât zece zile, dar vor trebui, în prealabil, să se înregistreze pe un portal, astfel încât autoritățile să poată verifica faptul că ele chiar respectă carantina

Cei care doresc scurtarea perioadei de carantină la cinci zile trebuie să facă un test COVID-19 la intrarea în țară, care să aibă rezultat negativ

Exceptate de la reguli sunt persoanele care doar tranzitează țara, navetiști, medici, asistenți medicali, șoferii de camioane sau șoferii de tren care transportă mărfuri. Diplomații și oficialii guvernamentali nu vor intra nici ei în carantină la sosirea în Germania.

Traficul mic de la frontieră nu va fi afectat. Ce care trec granița doar pentru o scurtă perioadă de timp pentru a merge la cumpărături sau pentru o excursie de o zi și cei care au stat într-o zonă de risc mai puțin de 24 de ore nu trebuie să stea în carantină.

Persoanele care au intrat într-o zonă de risc, în ultimele 10 zile, vor trebui să se înregistreze pe o aplicație. Datele nu vor fi transmise decât departamentului de sănătate responsabil. Ele vor fi șterse automat în 14 zile.
 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   coronavirus in Germania,   zone de risc,   epidemie de coronavirus,   carantina