Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Nou record de cazuri înregistrate în Franța în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | Nou record de cazuri înregistrate în Franța în ultimele 24 de ore

Un articol de: Irina Mina - 17 Sep 2020, 22:33
CORONAVIRUS | Nou record de cazuri înregistrate în Franța în ultimele 24 de ore Foto: B1.ro Externe

Franța a înregistrat 10.593 de noi cazuri confirmate de coronavirus în ultimele 24 de ore, stabilind un nou record zilnic și ducând bilanțul total la 415.481, a informat joi ministerul Sănătății.

Recordul anterior a fost de 10.561 de cazuri noi într-o zi, înregistrat pe 12 septembrie. Creșterea bruscă este rezultatul unei rate mai mari de infecție, dar și a unei creșteri masive a testelor. Guvernul a făcut testarea COVID-19 gratuită, rezultând în cozi lungi la centrele de testare din orașele din Franța.

Numărul persoanelor care au murit din cauza virusului în Franța a crescut cu 50 până la 31.095, al doilea cel mai mare număr din ultimele două luni după cele 80 de decese raportate la 11 septembrie.

Numărul pacienților care au ajuns la terapie intensivă a crescut cu 535 de persoane în ultimele 7 zile sau cu 27 de mai mulți în ultimele 24 de ore, scrie Le Figaro.

Noi restricții au fost anunțate în Franța după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat

În două dintre cele mai mari orașe din Franța, Marsilia și Bordeaux, cu rate de infecție COVID-19 care cresc cu o viteză chiar mai mare decât creșterea națională a numărului de cazuri noi, au fost reintroduse o serie de restricții care vor limita activitățile publice, în încercarea guvernului francez de a preveni un nou blocaj la nivel național.

Restricțiile drastice anunțate luni pentru Marsilia și Bordeaux au fost răspunsuri la cererea prim-ministrului francez, conform căreia ambele orașe vor lua măsuri suplimentare pentru a opri numărul lor tot mai mare de infecții, care puneau presiune pe serviciile regionale de sănătate.

La Bordeaux, cel mai înalt oficial al regiunii a anunțat interzicerea adunării a mai mult de 10 persoane în parcurile publice, de-a lungul râului pitoresc al orașului și pe plaje.

De asemenea, sunt interzise târgurile de distracție, târgurile de antichități și petrecerile din cartier. Noile reguli limitează, de asemenea, dimensiunea marilor întruniri publice la cel mult 1.000 de persoane, sub nivelul de referință național de 5.000 de persoane. Această limită acoperă locuri precum stadioane și săli de concerte, precum și demonstrații.

Guvernul regional a cerut, de asemenea, locuitorilor din Bordeaux să limiteze întrunirile private de familie, organizând nunți, la maximum 10 persoane.Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

În Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța după Paris, guvernul regional a anunțat o serie de restricții similare și anularea unui festival internațional de 11 zile. Într-un număr tot mai mare de localități măștile vor fi obligatorii în aer liber.

Citeşte mai multe despre:   Franta,   coronavirus