Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Noua tulpină a virusului descoperită în Africa de Sud ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor

CORONAVIRUS | Noua tulpină a virusului descoperită în Africa de Sud ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor

Un articol de: Irina Mina - 21 Ian 2021, 09:50
CORONAVIRUS | Noua tulpină a virusului descoperită în Africa de Sud ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor Foto: hepta.ro/Zuma Press / Nicolas Maeterlinck Externe

O nouă tulpină a coronavirusului, identificată în Africa de Sud, poate evita anticorpii care o atacă prin intermediul tratamentelor care folosesc plasmă de la pacienţi recuperaţi după Covid-19 şi ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor actuale.

„Prezintă o evadare completă” de la trei clase de anticorpi monoclonali fabricați pentru tratarea pacienților cu COVID-19 și prezintă rezistență „substanțială sau completă” la neutralizarea anticorpilor din sângele donat de supraviețuitorii COVID-19, au raportat oamenii de știință marți pe bioRxiv, citat de Reuters.

Asemănările dintre varianta Africii de Sud și o altă variantă identificată în Brazilia sugerează că varianta braziliană va prezenta o rezistență similară, au adăugat ei.

Pe de altă parte, Liam Smeeth de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, care nu a fost implicat în studiu, a remarcat că acestea erau teste de laborator, și nu ar fi înțelept să extrapolăm descoperirile oamenilor în acest moment.

„Datele cresc posibilitatea ca protecția câștigată de infecția trecută cu COVID-19 să fie mai mică pentru re-infectarea cu varianta sud-africană”, a spus el.

Datele sugerează, de asemenea, că vaccinurile existente ar putea fi mai puțin eficiente împotriva variantei din Africa de Sud.

Mutația sud-africană a COVID-19 este de 1,5 ori mai contagioasă decât varianta obișnuită

 

Amintim că mutația descoperită în Africa de Sud este la acest moment una dintre cele mai răspândite de pe continentul african, iar specialiștii au ajuns la concluzia că noua variantă este de 1,5 ori mai contagioasă în comparație cu varianta obișnuită.

Un grup de cercetători sud-africani au precizat faptul că noua varianta de COVID-19, cunoscută drept 510Y.V2 este cu „50% mai transmisibilă”.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Totodată, cercetătorii din Africa de Sud menționeză că nu există la ora actuală dovezi concrete care să ateste și faptul că este mai mai severă, după cum a declarat Salim Abdool Karim, epidemiolog şi copreşedinte al comitetului ştiinţific al Ministerului sud-african al Sănătăţii.

Ne apără vaccinurile anti-Covid apărute până acum de noua tulpină a coronavirusului apărută în Brazilia?

 

O tulpină nouă de Covid-19 a fost detectată în Japonia la patru persoane infectate care s-au întors din Brazilia.

„În acest moment, nu există dovezi care să arate că noua variantă găsită la cei din Brazilia are un nivel ridicat de infecțiozitate”, a declarat Takaji Wakita, șeful Institutului Național al Bolilor Infecțioase, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat că în prezent nu există dovezi că noua tulpină ar fi mai contagioasă.

Un bărbat prezenta dificultăți de respirație, o femeie avea dureri de cap și dureri în gât, un adolescent avea febră, iar o adolescentă nu avea simptome, a declarat ministerul sănătății.

Patrick Vallance, consilierul științific șef al Regatului Unit, a precizat că este posibil ca noua tulpină braziliană de Covid-19 să facă vaccinurile să aibă o eficiență mai scăzută.

El este de părere că această tulpină nu ar fi evoluat pentru a trece de sistemul imunitar, dar „nu știm sigur”.

Boris Johnson a precizat că oficialii sunt „îngrijorați” de noua tulpină și Guvernul „ia măsuri” pentru a se asigura că mutația nu se răspândește în Marea Britanie.

Citeşte mai multe despre:   Africa de Sud,   noua tulpina coronavirus