Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Noua Zeelandă a înregistrat primul caz de COVID-19 din ultimele două luni

CORONAVIRUS | Noua Zeelandă a înregistrat primul caz de COVID-19 din ultimele două luni

Un articol de: Elena Stanciu - 24 Ian 2021, 17:13
CORONAVIRUS | Noua Zeelandă a înregistrat primul caz de COVID-19 din ultimele două luni Externe

Noua Zeelandă a raportat primul caz de infectare cu coronavirus din ultimele două luni. Potrivit oficialilor locali din domeniul sănătății, este vorba despre o femeie în vârstă de 56 de ani care s-a întors recent din Europa și a fost testată pozitiv cu COVID-19 după ce a ieșit din perioada de carantină obligatorie, informează BBC.

 

După două luni fără îmbolnăviri, Noua Zeelandă anunță apariția unui nou caz de COVID-19 pe teritoriul său

 

Ancheta epidemiologică este în curs, autoritățile făcând publică inclusiv o lista a locurilor prin care a trecut persoana în cauză. După ce a ieșit din izolare femeia a vizitat mai multe locuri din regiunea Northland, intrând în supermarket-uri, restaurante și o galerie.

Potrivit ministrului Sănătății din Noua Zeelandă, Chris Hipkins, femeia a fost testată negativ de două ori înainte de a ieși din izolare, pe 13 ianuarie. Două zile mai târziu, a început să manifeste simptome ușoare specifice COVID-19, simptome care ulterior au început să se agraveze, iar sâmbătă a aflat că este infectată cu coronavirus și s-a izolat acasă.

A început să dezvolte simptome ușoare două zile mai târziu, care apoi s-au agravat progresiv. Sâmbătă a primit un rezultat pozitiv la test și s-a izolat acasă.

Într-o conferință de presă susținută duminică, Chris Hipkins a precizat că este încă devreme pentru a se face speculații cu privire la originea infecției sau tuplina de coronavirus.

„Se lucrează pornind de la presupunerea că orice caz ar putea fi varianta mai contagioasă și se iau măsuri de precauție adecvate”, a spus ministrul Sănătății.

Totodată, autoritățile le recomandă celor care au frecventat locurile prin care a trecut pacienta în ultima perioadă să rămână acasă și să se testeze, ca măsură de precauție. Patru contacte apropiate ale femeii au fost, de asemenea, testate și au intrat în izolare.S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

 

Noua Zeelandă a înregistrat sub 2.000 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei 

 

Noua Zeelandă este una dintre țările care a gestionat cel mai eficient pandemia de coronavirus. Cu o populație de 5 milioane de locuitori, Noua Zeelandă a înregistrat până acum 1.927 de cazuri de infectare și 25 de decese asociate COVID-19.

Ultimul caz de infectare cu coronavirus fusese raportat aici pe 18 noiembrie 2020.

Citeşte mai multe despre:   Noua Zeelanda,   coronavirus,   COVID-19