Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Numărul deceselor în Franța a depășit 2.300 de cazuri. Premierul Philippe: "Cel mai rău lucru urmează abia de acum încolo"

CORONAVIRUS | Numărul deceselor în Franța a depășit 2.300 de cazuri. Premierul Philippe: "Cel mai rău lucru urmează abia de acum încolo"

Un articol de: George Lupu - 28 Mar 2020, 21:29
CORONAVIRUS | Numărul deceselor în Franța a depășit 2.300 de cazuri. Premierul Philippe: "Cel mai rău lucru urmează abia de acum încolo" foto: Pixabay Externe

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Franța a ajuns la 2.314 sâmbătă, după ce alte 319 de victima au fosst raportate în ultimele 24 de ore.

Sâmbătă, Franța număra 4.273 de pacienți în terapie intensivă, cu aproape 500 mai mulți decât vineri. În total, sunt aproximativ 17.620 de pacienți infectați cu noul coronavirus în spitalele franceze, cu 1.888 mai mulți decât vineri.

Premierul  Philippe a spus că pandemia a fost „o criză de sănătate fără precedent care nu a fost întâlnită în ultimul secol”.

Cu toate acestea, Philippe a avertizat că cel mai rău lucru urmează abia de acum încolo pentru Franța, care a înregistrat deja peste 2.300 de decese cauzate de coronavirus, cu toate că restricții de circulație au fost luate la nivel național încă din 17 martie.

„Primele 15 zile ale lunii aprilie vor fi și mai dificile, într-adevăr mai dificile decât cele 15 zile care tocmai au trecut”, a spus Philippe.

Philippe a spus că numărul de cazuri de coronavirus pozitive s-au dublat la fiecare trei până la patru zile.

El  a cerut încă o dată francezilor să respecte măsurile de izolare pentru a se proteja pe ei înșiși și pe ceilalți cetățeni.

„Este responsabilitatea noastră colectivă de a reduce contactul nostru, așa vom aplatiza curba” epidemiei, a spus Philippe.

Însă premierul a promis: „Vom trece prin această criză”.

Prim-ministrului i-a fost alături ministrul Sănătății, Olivier Veran, care a stabilit strategia guvernului de a face față epidemiei acceleratoare.

Premierul francez Edouard Philippe a avertizat sâmbătă că primele 15 zile ale lunii aprilie vor fi și mai dificile pentru țară