CORONAVIRUS | Numărul infectărilor la nivel mondial a depășit pragul psihologic de un milion. UPDATE în timp real

CORONAVIRUS | Numărul infectărilor la nivel mondial a depășit pragul psihologic de un milion. UPDATE în timp real
Foto: pixabay.com

UPDATE:Record negativ în SUA: 1.169 decese în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr zilnic înregistrat în orice țară. (Detalii AICI)

Numărul cazurilor de coronavirus, la nivel mondial, a depășit, joi, pragul psihologic de un milion. Concret, la ora transmiterii acestei știri, în toată lumea au fost confirmate aproape 1.016.000 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul deceselor la nivel global a ajuns la 53.218, iar aproape 213.000 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pandemia de coronavirus afectează, în acest moment, 204 de țări și teritorii de pe Glob, precum și navele de croazieră Diamond Princess, acostată în portul japonez Yokohama, și vasul MS Zaandam.

Statele Unite ale Americii sunt prima țară, din punctul de vedere al numărului de infectări. Pe teritoriul american au fost confirmate peste 245.000 de cazuri de contaminare. 6.095 de persoane testate pozitiv cu COVID-19 au decedat în SUA, iar aproape 10.500 s-au vindecat.

Italia, țara cu cele mai multe decese

Următorul stat ca număr de cazuri este Italia, cu peste 115.000 de persoane infectate, adică jumătate din numărul raportat de autoritățile americane. Pe de altă parte, însă, Italia este de departe țara cu cel mai mare număr de decese din lume. 13.915 de persoane din Peninsulă au murit de la debutul epidemiei. De altfel, potrivit ultimelor date, date publicității, joi, 760 de decese au fost înregistrateîn 24 de ore. Dintre cele 83.049 de cazuri active, 95% se află în stare stabilă, în timp ce 5%, reprezentând 4053 cazuri, se află în stare critică. De asemenea, autoritățile italiene anunță că aproape 18.300 de persoane s-au vindecat.

A treia cea mai afectată țară din lume este Spania, cu peste 112.000 de cazuri confirmate și 10.348 de decese ale unor pacienți testați pozitiv pentru COVID-19. Totodată, Spania raportează cel mai mare număr de vindecări de la nivel european, aproape 27.000.

Peste 2.700 de cazuri de contaminare în România

În ceea ce privește situația din România, potrivit raportării făcute, joi, de Grupul de Comunicare Strategică, în țara noastră au fost confirmate2.738 de cazuri de contaminare cu noulcoronavirus, cu 278 mai multe decât de la raportarea precedentă. Până joi, la ora 13.00, 78dintre pacienți erau internați la ATI.

Din punctul de vedere al distribuției cazurilor pe județe, cele mai multe teste pozitve, 701, sunt înregistrate în Suceava. Următorul în clasament este municipiul București, cu 505 cazuri confirmate. Cu alte cuvinte, aproape jumătate dintre cazurile raportate la nivel național au fost înregistrate în Suceava și în Capitală.

Între timp, la nivel național, bilanțul deceselor a ajuns la 115, cele mai multe victime, 36, provenind din Suceava. Potrivit celor mai recente date, câte 11 victime erau din București și Arad, iar alte 10, din Hunedoara, acestea fiind regiunile cele mai afectate din România de pandemia de COVID-19.

România, cea mai afectată țară din Europa Centrală și de Est

Aceste cifre fac din România cea mai afectată țară din Europa Centrală și de Est de infecțiile cu noul coronavirus.

Cele mai multe victime din țara noastră sufereau de multiple comorbidități. Este vorba despre afecțiuni precum diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, obezitatea, bolile renale sau afecțiunile oncologice.

Vârsta medie a victimelor raportate din țara noastră este de peste 65 de ani.

Pe de altă parte, de la debutul epidemiei decoronavirus, 267 de persoane au fost declarate vindecate și externate din unitățile medicale din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe