Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | OMS, avertisment fără precedent: Pandemia de Covid-19 ”nu este sub control”

CORONAVIRUS | OMS, avertisment fără precedent: Pandemia de Covid-19 ”nu este sub control”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 10 Iul 2020, 21:29
CORONAVIRUS | OMS, avertisment fără precedent: Pandemia de Covid-19 ”nu este sub control” Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Externe

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis un avertisment urgent conform căruia pandemia de coronaviru „nu este sub control” și  ”se înrăutățește”.

Directorul general al OMS Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a dezvăluit la ultima informare a statului membru că numărul de cazuri COVID-19 la nivel mondial s-a dublat în ultimele șase săptămâni.

 

OMS: Pandemia de SARS-CoV-2 ”nu este sub control”

 

Acest avertisment vine pe măsură ce întreprinderile încep să se redeschidă complet și țările își redeschid frontierele către călătorii neesențiali.

Dr. Ghebreyesus a spus: „Virusul a sporit sistemele de sănătate în unele dintre cele mai bogate națiuni ale lumii, în timp ce unele țări care au avut un răspuns cu succes au fost mijloace modeste”.

„Știm că atunci când țările adoptă o abordare cuprinzătoare bazată pe măsuri fundamentale de sănătate publică - cum ar fi găsirea, izolarea, testarea și tratarea cazurilor și urmărirea și contactele de carantină - focarul poate fi pus sub control”, a adăugat el.

Cu toate acestea, oficialul a spus că în majoritatea lumii, virusul nu este sub control, ci se înrăutățește.

„Și pandemia continuă să se accelereze. Numărul total de cazuri s-a dublat în ultimele șase săptămâni”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Secretarul de transport Shadow, Jim McMahon, a învinovățit guvernele că încearcă să redeschidă economiile prea repede, avertizând că muncitorii și turiștii vor plăti prețul pentru pasii greșiți ai guvernului lor, scrie extra.ie.

Aceste declarații au fost făcute la scurt timp după ce guvernul britanic ridică cerințele de carantină pentru călătorii din zeci de țări diferite, redeschidând industria turistică internațională la doar câteva zile după ce pub-urile și-au redeschis ușile.

Între timp, Irlanda așteaptă cu nerăbdare până la 20 iulie, când va fi trecută faza a 4 a restricțiilor de ridicare, permițând ca restul pub-urilor să își redeschidă ușile și pentru adunări sociale interioare și exterioare mai mari.

 

OMS: Ar putea fi posibil ca noul coronavirus să se transmită și pe calea aerului

 

Reamintim că, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, joi, că noul coronavirus s-ar putea transmite și prin aer în spații închise, după ce peste 200 de oameni de știință au cerut entității să lămurească aspectul.

În cea mai recentă luare de poziție, OMS susține că transmiterea pe calea aerului în zone aglomerate și prea puțin aerisite „nu trebuie scoasă din calcul”. Anumite studii sugerează că această posibilitate în principal în „spații aglomerate închise... spre exemplu, în restaurante și în sălile de fitness”, susține OMS. De altfel, instituția globală comenta subiectul și marți, când anunța că există „probe emergente” în acest sens.

Acest lucru ar putea însemna că aerosolii cu virus pot rămâne infecțioși în aer pentru o perioadă determinată de timp. Cu toate acestea, alte studii resping prezența de ARN viral în aer, în afara procedurilor medicale, a explicat OMS, adăugând că este nevoie de mai multe cercetări pentru o poziție edificatoare.

Anunțul OMS vine după publicarea unei scrisori deschise într-un jurnal academic, prin care se lansa un apel „de recunoaștere a potențialului de transmitere pe calea aerului” către comunitatea medicală. Mesajul a fost girat de 239 de experți din sector.

 

Citeşte mai multe despre:   OMS,   coronavirus