Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | OMS consideră că decizia AstraZeneca de a amâna studiul clinic de fază a 3-a al vaccinului pentru Covid-19 este o trezire la realitate

CORONAVIRUS | OMS consideră că decizia AstraZeneca de a amâna studiul clinic de fază a 3-a al vaccinului pentru Covid-19 este o trezire la realitate

Un articol de: Irina Mina - 11 Sep 2020, 08:54
CORONAVIRUS | OMS consideră că decizia AstraZeneca de a amâna studiul clinic de fază a 3-a al vaccinului pentru Covid-19 este o trezire la realitate Foto: pixabay.com Externe

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au declarat că  decizia AstraZeneca de a amâna studiul de fază a treia a vaccinului său experimental Covid-19 din motive de siguranță este un memento că dezvoltarea vaccinului „nu este întotdeauna un drum rapid și drept”.

AstraZeneca a anunțat marți că va suspenda studiul clinic de fază a 3-apentru potențialul său vaccin, pe care îl dezvoltă alături de Universitatea din Oxford, după ce unul dintre participanți a arătat semne ale unei potențiale reacții adverse grave. Compania a declarat pentru CNBC  că întârzierea a fost o „acțiune de rutină” ori de câte ori este investigată o boală inexplicabilă.

 

OMS: Decizia AstraZeneca de a amâna studiul clinic de fază a 3-a al vaccinului pentru SARS-Cov-2, o trezire la realitate

 

Directorul ştiinţific al OMS, Dr. Soumya Swaminathan, a declarat joi că nu trebuie să fim ”exagerat de dezamăgiţi” de informaţiile referitoare la suspendarea studiului clinic, adăugând că ”aceste lucruri se întâmplă”.

”Există un protocol pentru ceea ce trebuie făcut atunci când se întâmplă ceva. Dacă este un efect secundar uşor, sunt lucruri de făcut. Dacă este o reacţie gravă, aşa cum a fost în acest caz,  a fost un efect secundar sever, prin urmare procesul a fost oprit. Şi din nou, aceasta este o procedură normală. Aceasta este o practică clinică bună, deoarece siguranţa este de cea mai mare prioritate în orice studiu clinic”, a spus Swaminathan în timpul unui briefing de presă susţinut la sediul organizaţiei de la Geneva, scrie CNBC.

În timp ce OMS speră ca studiul clinic referitor la vaccin să fie reluat în curând, trebuie să aştepte mai multe informaţii furnizate de un consiliu de monitorizare a datelor şi siguranţei, care va stabili cum să procedeze cu studiul, a spus Swaminathan.

”Cred că acesta este un bun ... poate o trezire la realitate sau o lecţie pentru ca toată lumea să recunoască faptul că există urcuşuri şi coborâşuri în cercetare, există urcuşuri şi coborâşuri în dezvoltarea clinică şi trebuie să fim pregătiţi pentru acestea. Sperăm că lucrurile vor putea merge mai departe, dar depinde. Depinde de multe şi trebuie să aşteptăm să vedem detaliile a ceea ce s-a întâmplat de fapt”, a spus ea.

 Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

AstraZeneca întrerupe testarea vaccinului pentru COVID-19

 

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a anunțat că întrerupe procesul de testare al vaccinului pentru COVID-19, după ce unul dintre participanții la studiu, din Marea Britania a dezvoltat o boală neașteptată.

Potrivit declarațiilor oferite de către reprezentanții companiei, în presa birtanică, boala pacientului ar putea cauzată de o reacție adeversă gravă la noul vaccin, sau ar putea să nu aibă deloc legătură cu acesta, menționează sursa citată.

Reprezentanții companiei spun, totodată, că este vorba doar despre o procedură standard, de siguranță ce se aplică în astfel de situații.

„Ca parte a studiilor globale, aleatorii și controlate pentru vaccinul împotriva noului coronavirus, realizate alături de cei de la Oxford, procesul nostru standard de testare a fost momentan întrerupt, pentru a permite revizuirea datelor de siguranță. Aceasta este o activitate de rutină, care se întâmplă ori de câte ori apare o boală inexplicabilă în procesul de testare. Cercetările se opresc pe durata în care aceasta este investigată, pentru a ne asigura că menține integritatea procesului de testare”, se arată într-o declarație.

Citeşte mai multe despre:   vaccin COVID-19