Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | OMS recomandă americanilor să-şi limiteze sezonul sărbătorilor, după o creștere a numărului de infecții

CORONAVIRUS | OMS recomandă americanilor să-şi limiteze sezonul sărbătorilor, după o creștere a numărului de infecții

Un articol de: Catinca Giosanu - 25 Noi 2020, 21:24
CORONAVIRUS | OMS recomandă americanilor să-şi limiteze sezonul sărbătorilor, după o creștere a numărului de infecții Sursa foto: Pixabay Externe

Organizaţiea Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a recomandat cetățenilor americani să îşi amâne pe cât posibil participarea la reuniunile în masă pe durata sezonului sărbătorilor de iarnă, întrucât numărul infectărilor cu noul coronavirus a început din nou să crească în Statele Unite, conform Reuters.

 

 

”Nu există un sezon al sărbătorilor lipsit de riscuri”

 

 

”Nu este timpul pentru a găzdui niciun fel de reuniuni ample... în timpul unei pandemii, nu există un sezon al sărbătorilor lipsit de riscuri”, a declarat Jarbas Barbosa, directorul-adjunct al Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (PAHO).

Totodată, oficialul american a spus că slujbele religioase ar trebui să aibă loc în exterior atât timp câ acest lucru este posibil sau să fie limitate în ceea ce priveşte numărul de participanţi.

Mai mult decât atât, Jarbas Barbosa le-a recomandat americanilor să stea în casă, aceasta fiind cea mai sigură opţiune pentru a se feri de infecția cu Covid-19.

Deoarece orice adunare publică, orice deplasare la cumpărături şi chiar orice călătorie aduce cu sine o creştere a riscului de răspândire a virusului, cea mai sigură opţiune pentru americani este aceea de a rămâne acasă, a mai spus Jarbas Barbosa.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

 

Statele Unite au înregistrat 170.000 de noi infecţii și 2.157 de decese

 

 

În ultimele 24 de ore, în SUA au fost raportate 170.000 de noi infecţii, în timp ce spitalizările au ajuns la 87.000.

De asemenea, s-au înregistrat 2.157 de decese, ceea ce înseamnă că o persoană moare la fiecare 40 de secunde. Este pentru prima dată din luna mai când numărul deceselor din cauza Covid-19 depăşeşte 2.000 în 24 de ore, potrivit The Guardian.

Anthony Fauci, directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases, a subliniat necesitatea de a "rezista încă un pic" purtând măşti, menţinând distanţa şi evitând mulţimile, în special în interior. 

”Dacă facem toate astea, vom trece peste cu bine. Este ultima mea cerere înaintea vacanţei”, a declarat Fauci în emisiunea ”Good Morning America” de la ABC News. 

Statele Unite speră să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, după ce vor primi aprobarea de la autorităţile sanitare.