Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus. Orașul unde rata mortalității ar putea fi mai mare decât cea pe timp de război

Coronavirus. Orașul unde rata mortalității ar putea fi mai mare decât cea pe timp de război

Un articol de: Andrei Vlad - 17 Iun 2020, 08:58
Coronavirus. Orașul unde rata mortalității ar putea fi mai mare decât cea pe timp de război Externe

Pandemia de coronavirus a provocat multă panică la nivel global. Statele europene au gestionat ferm criza, spre deosebire de cele din Asia - Orientul Mijlociu, unde situația politică, socială și economică este instabilă. În contextul COVID-19, rata mortalității este comparabilă cu cea din perioada războiului. 

În Yemen de exemplu, pandemia de coronavirus a făcut mai multe victime decât războiul civil. În  orașul Aden, groparii sapă morminte zi și noapte, informează CNN. 950 de decese s-au înregistrat în urmă cu două săptămâni, ceea ce reprezintă jumătate din cifra totală a deceselor cauzate de război în anul 2015. 

 

Yemen, lovit de coronavirus și alte două epidemii

 

Războiul din Yemen încă nu s-a încheiat. Pe lângă tensiunile provocate de clanuri și armată, cetățenii din Yemen se luptă cu pandemia de coronavirus, cu un virus transmis de țânțari numit Chikunguya, care a cauzat adevărate focare de infecție și peste 100.000 de cazuri de holeră la nivel național.

Yemenul se confruntă cu războaie și nu poate gestiona trei pandemii și o situație economie precară", a declarat Dr. Ishraq Al-Subei.

Situația din Yemen este disperată. Cetățenii ei sunt loviți din toate părțile, ceea ce face ca viața oamenilor să fie un calvar. 

„Cine este responsabil pentru asta? Nu avem pe nimeni care să ne ajute în această țară. Cui ar trebui să ne plângem? Ne-am săturat de această viață. În fiecare dimineață ne trezim și auzim că au mai murit 10-15 oameni", a declarat un localnic. 

 Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Rata mortalității în Yemen, întreținută și de sărăcie

 

Autoritățile din Yemen au mari probleme și în ceea ce privește oferirea unor informații concrete cu privire la numărul cazurilor de decese cauzate de COVID-19, pentru că există foarte puține teste disponibile. În Aden, foarte mulți pacienți mor de boli care pot fi tratate. Mulți apelează la spitale mult prea târziu, în fazele avansate ale bolii. 

În Aden există doar 18 ventilatoare și 60 de paturi dedicate pentru bolnavii de COVID-19, la o populație de 800.000 de locuitori.

„Cele mai multe cazuri sunt respinse, pentru că nu există ventilatoare disponibile", a declarat dr. Farouk Abdullah Nagy, șeful departamentului de izolare de la Spitalul Gomhuria, pentru CNN. 

Yemen are o populație de aproximativ 24 de milioane de locuitori, un stat învecinat cu Arabia Saudită și Oman. 

Citeşte mai multe despre:   Yemen,   COVID-19,   coronavirus,   razboi