Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS. Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 din România: 'Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă, dar orice mic ajutor poate să facă diferența între viață și moarte'

CORONAVIRUS. Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 din România: 'Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă, dar orice mic ajutor poate să facă diferența între viață și moarte'

Un articol de: Traian Avarvarei - 23 Apr 2020, 12:32
CORONAVIRUS. Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 din România: 'Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă, dar orice mic ajutor poate să facă diferența între viață și moarte' Externe

Papa Francisc transmite un gând bun tuturor românilor care au fost diagnosticați cu COVID-19, dar și personalului medical care continuă să lupte împotriva pandemiei de coronavirus. Dar, pe lângă rugăciunile sale îndreptate spre poporul român, Suveranul Pontif donează țării noastre cinci ventilatoare pentru pacienții aflați în secțiile de terapie intensivă din cauza infectării cu virusul chinez.


 

 SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

De ziua sa onomastică, Papa Francisc trimite ajutoare în România, pentru a ajuta în lupta cu coronavirusul

 


 

Papa Francisc își sărbătorește joi ziua onomastică ( numele de botez al acestuia este Jorge (Gheorghe)), transmite Vatican News. Suveranul a decis să-și facă un cadou prețios cu această ocazie, acela de a ajuta lumea pentru a câștiga lupta cu noul coronavirus. Între diversele materiale medicale pe care Sanctitatea Sa le distribuie în toată lumea, cinci ventilatoare pulmonare vor ajunge la spitalul din Suceava, cel mai mare focar de infecție cu noul coronavirus din România.

Sursa citată menționează că, pe lângă cele cinci ventilatoare, Papa Francisc mai donează României 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare.

„Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă în fața necesităților dar, în condițiile actuale, orice mic ajutor poate să facă diferența dintre viață și moarte”, transmite Vaticanul.

Într-o scurtă declarație pentru Vatican News, filmată printre camioanele cu echipamente, cardinalul Konrad Krajewski s-a oprit câteva secunde ca să ne spună că ”aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte în această situație dificilă pentru lumea întreagă”.

CORONAVIRUS. Papa Francisc a donat cinci ventilatoare, mă ști și combinezoane pentru bolnavii de COVID-19 din România


 

Ajutorul din partea Papei Francisc vine într-o zi cu mare semnificație pentru români – sărbătorirea Sfântului Gheorghe

 


 

Așa cum precizat, astăzi este ziua onomastică a Suveranului Pontif, dar și ziua în care românii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe ”purtătorul de biruință”. De altfel, la fel ca și Papa Francisc, peste un milion de români își sărbătoresc joi ziua de nume.

Echipamentul medical trimis de papa Francisc în România ajunge în țară cu avionul care sâmbătă va aduce acasă echipa de unsprezece medici și șase asistenți români, trimisă pe 7 aprilie de Guvernul României la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei, pentru a lucra alături de Italia în ceasul cel mai greu al bătăliei cu noul Coronavirus.

 


 

Apelul făcut de Papa Francisc în plină epidemie de COVID-19

 


 

În contextul epidemiei de coronavirus, Suveranul Pontif a transmis un mesaj către populație, pentru solidaritate.

„Comportamentul nostru are un impact asupra vieții altora. L-am rugat pe Dumnezeu să oprească această epidemie cu „mâna lui”.

În aceste zile dificile putem găsi mici gesturi concrete care exprimă apropierea și lucrurile concrete față de oamenii apropiați de noi, o mângâiere pentru bunicii noștri, un sărut pentru copiii noștri, pentru oamenii pe care îi iubim. Acestea sunt gesturi importante și decisive. Dacă trăim aceste zile în felul acesta, nu vor fi irosite”, a spus Papa Francisc într-unul din mesajele sale pentru omenire de la începutul crizei de coronavirus.


 

Papa Francisc s-a rugat într-o Piață San Pietro goală

 


 

Cu siguranță, cea mai emoționantă imagine cu Papa Francisc a fost cea din Vinerea Mare, când Suveranul Pontif s-a rugat singur în Piața San Pietro.

„Acum mă gândesc la Domnul răstignit și la numeroasele povești ale oamenilor răstigniți de această pandemie. Mă gândesc la medici, asistente, maici, preoți, care au murit pe front ca soldații. Și-au dat viața din dragoste. Rezistente ca Maria sub cruci, ei și comunitățile lor din spitale, având grijă de bolnavi. Astăzi există crucifixuri care mor din dragoste. Mă gândesc la asta “ a spus Papa Francisc în timpul intervenției sale.

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   COVID-19,   Vatican